Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vegetarische Bami Goreng

Ingrediënten:

Nasi:

  • 500 gr bami
  • 2 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 prei, in dunne reepjes
  • 1 grote winterwortel, fijngesneden
  • 250 gr witte kool, fijngesneden
  • ½ bosje selderij, kleingesneden
  • 1 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjap asin (zout)
  • 1 el sesamolie

Boemboe:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lombok
  • 2 cm verse gember
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad  

Nog nodig:

  • Keukenmachine  

Bereidingswijze:

Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.  

Maak in een keukenmachine de rode ui, knoflook, lombok, gember, komijn en korianderzaad fijn tot een gladde boemboe. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de uien lichtbruin aan. Voeg de boemboe toe en bak nog 3 minuten. Voeg dan de gesneden groenten en een groot deel van de gehakte selderij toe. Bak even goed door en meng daarna de zoete en zoute ketjap en de sesamolie erdoor.  

Schep de gekookte bami in kleine porties door het mengsel in de wok. Bak daarna nog 2 minuten hard door. Garneer de bami goreng met de rest van de gehakte selderij.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.