Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Verse gnocchi met paprikasaus
Een speciaal recept van Hugo voor 'De MINI Piepershow'.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 300 gr fijne bloem type 00
  • 1 ei
  • 4 rode paprika's
  • 1 stuk verse worst
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml room
  • 1 venkelknol


Bereidingswijze:

 Stap 1: Maak de gnocchi Kook de aardappels gaar in de schil. Pel daarna de schil eraf en pureer de aardappels met een pureeknijper. Laat iets afkoelen en meng de bloem met wat zout en het ei en kneed er een soepel glad deeg van. Verdeel in stukken en rol lange slangen van ongeveer 1,5/2 cm dikte. Hak nu met een mesje of deegkrabber stukjes van ½ cm. Haal de vierkante kussentje met een kant over de ribbels van een vork en laat ze met wat bloem even rusten.

Stap 2: Bereid de paprikasaus voor Zet ondertussen de oven op de hoogste grillstand. Halveer alle paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg alle paprika’s op een ovenplaat met de bolle kant naar boven op de plaat en blaker ze in de oven bijna zwart. Snipper ondertussen het uitje en de knoflook en fruit aan in een pan met flinke scheut olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en ontzuur deze.

Stap 3: Maak de paprikasaus Laat de paprika’s wat afkoelen en pel ze uit het zwarte schilletje. Snijd in grove stukken en voeg toe aan de pan samen met de room. Breng het geheel aan de kook en pureer de saus met een staafmixer. Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg toe aan de gladde paprika saus. Snijd de worst in stukjes en bak deze aan in een aparte pan. En voeg toe aan de saus.

Stap 4: Kook de gnocchi en meng met de paprikasaus Kook een ruime hoeveelheid water met zout in een pan en gaar hier de gnocchi in. Als ze drijven zijn ze gaar. Meng ze voorzichtig door de saus en serveer!

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.