Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Visfilet met venusschelpen en merguez
Dit is een heerlijke combinatie met schelpen, witvis en merguezworstjes. Een verrassende combinatie uit het boek van Najat Kaanache.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg venusschelpen, clams of kokkels
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 bosje bladpeterselie (15 gr)
  • 1 bosje koriander (15 gr)
  • 2 tl olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 100 ml appelazijn
  • 400 gr tomaten
  • 5 cherrytomaten
  • ½ prei
  • 1/3 gele paprika
  • 1/3 groene paprika
  • 50 gr merguez (1-2 worstjes)
  • 250 ml visbouillon
  • 5 saffraandraadjes
  • 200 gr witvisfilet naar keuze
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen  

Nog nodig:

  • Keukengaren
  • Een koperen platte pan (cataplana)
  • Of grote pan met deksel  

Bereidingswijze:

Was de schelpen in ijskoud water. Was ze bij voorkeur in zeewater maar als je dat niet bij de hand hebt, is gewoon water prima. Laat ze in het ijskoude water staan.  

Pel de knoflook en uien en hak ze fijn. Bind de peterselie en koriander samen met een van de takjes of stukjes keukengaren. Verhit de olijfolie in een cataplana of grote pan en voeg de knoflook, de ui, de bosjes peterselie en koriander en het laurierblad toe. Schenk de azijn erbij en breng aan de kook. Laat de azijn voor minstens de helft inkoken, meer mag ook.  

Pel ondertussen de tomaten: kerf een kruis in de onderkant, dompel ze een paar seconden onder in kokend water of houd ze 1 seconde in het vuur van het fornuis. Verwijder nu de schil en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de prei in ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd tot slot ook de merguez in stukjes. Doe alle groenten en de merguez in de pan en bak alles 4 minuten.  

Verwijder de peterselie, koriander en het laurierblad. Spoel de schelpen af en leg ze in de pan, samen met de visbouillon en de saffraan. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Na circa 5 minuten koken gaan de schelpen open. Schep ze uit de pan en gooi schelpen die nog dicht zijn weg.  

Leg de visfilet in de pan, leg het deksel erop en stoof de vis in circa 4 minuten gaar. Voeg dan de schelpen weer toe, warm nog even door en serveer. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en knijp er wat citroensap over.

Eet smakelijk!  

 

 ‘Dit recept is afkomstig uit het boek Najat van Najat Kaanache.’’

Delen
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Recepten
Plaatpizza voor de family
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.