Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Waldorfsalade met gegrilde tonijn en kaki salsa
Waldorfsalade 2.0 van Caspar: Met witlof, verse tonijn en een frisse kaki salsa.

Ingrediënten voor de salade:

  • 4 stronken witlof
  • 2 stronken roodlof
  • 2 mandarijntjes, gepeld en in partjes
  • Handje walnoten
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kwark
  • 4 tonijnsteaks van 100 gr per stuk, middenmoot
  • 1 el Argentijnse grillkruiden

Ingrediënten voor de salsa:

  • 2 kakis, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el gehakte koriander
  • 3 el olijfolie
  • 3 el aceto balsamico
  • 1 limoen, als garnituur


Bereidingswijze:

Snijd de witlof doormidden en snijd de harten eruit. Snijd ze daarna in halve ringen. Pluk de blaadjes van de roodlof los, maar laat ze wel heel. Meng de wit- en roodlof met de mandarijntjes, de walnoten , de rode ui, de mayonaise, de kwark en wat peper en zout.

Bestrooi de tonijn met de de kruiden en besprenkel met wat olijfolie. Grill de tonijn heel kort en leg op een bord.  

Meng voor de salsa alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak.

Leg de salade naast de tonijn en schep de salsa op de tonijn.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.