Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Zalmrilette met gepofte bietjes
Caspar kookt samen met Wolter Kroes een smaakvol gerecht voor het nieuwe jaar.

Ingrediënten:

  • 2 grote bieten in de schil, schoongeboend
  • 4 plakken kruidenboter met knoflook
  • 400 gram zalmfilet, zonder graat en vel
  • 1 dl eenden-/ganzenvet of roomboter
  • paar takjes verse tijm
  • 400 gram sushi rijst
  • paar eetlepels sushi azijn, om de rijst mee op smaak te brengen


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de bieten en leg op elke een plak kruidenboter. Leg de bieten in een ovenschaal en schuif deze in een voorverwarmde oven. Rooster de bieten in ongeveer 40 minuten gaar.

Snijd de zalm in blokjes en doe in een pan samen met het vet en de takjes tijm. Zet de pan op laag vuur en laat de zalm heel langzaam gaar worden met een deksel op de pan.

Kook ondertussen de sushirijst volgens het recept op de verpakking en breng op smaak met de sushi azijn.

Schep de warme rijst in een kom, schep de inhoud van de bieten uit de schil en leg deze op de rijst. Druk met een vork de zalm in stukken en meng met het vet. Schep dit op de bietjes. Maak af met wat verse tijm en eventueel een partje citroen.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.