Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Aardappelsalade met artisjokharten en tuinkers
Aardappelsalade met artisjokharten en tuinkers en zelfgemaakte crackers.

Ingrediënten:

Voor de aardappelsalade:

  • 500 g vastkokende krieltjes
  • 60 g artisjokharten (potje)
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes
  • Een pluk peterselie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 el Zaanse of Groninger mosterd
  • 1-2 el mayonaise   

 Voor de crackers:

  • 200 g speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • halve tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 120 ml water
  • 1 tl golden syrup
  • 1 el za'atar
  • 3 el wit sesamzaad
  • 2 el zwart sesamzaad

Bereidingswijze:

Aardappelsalade:
Kook de krieltjes in de schil in 15 minuten gaar en snijd in plakjes. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat afkoelen en haal twee keer door de eierensnijder. Snijd de artisjokharten in stukken en hak de sjalotjes en peterselie fijn.

Snijd de tuinkers los. Meng alle ingrediënten met de mosterd en mayonaise. Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper.


Crackers:
Warm de oven voor op 180 graden. Werk alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) op je werkblad tot een plakkerig deegje. Kneed een aantal minuten totdat het minder plakkerig is. 'Was' je handen tussendoor met wat bloem.

Rol het deeg met een deegroller flinterdun, anders worden de crackers niet knapperig. Kwast in met wat water en strooi het sesamzaad er overheen. Snijd het deeg met een pizzaroller in porties. Bak in 15-20 minuten krokant en laat afkoelen. Bewaar de crackers in een koektrommel.

 

 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.