Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Aardbeienschelp met crème suisse
Hidde's guilty pleasure

Voor 4-6 personen  

Ingrediënten
Voor de schelp:
1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
2-3 el suiker
1 losgeklopt ei
Klontje boter
50 gram witte chocolade

Voor de crème suisse:
250 ml melk
1.5 blaadje gelatine
1 eidooier
30 g suiker
20 g custardpoeder
125 ml slagroom
1 vanillestokje  

500 gram verse aardbeien  

Extra benodigdheden: taartvorm  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de taartvorm aan de buitenkant in met boter.
Plaats dan de taartvorm ondersteboven op de bakplaat.
Snijd uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel, je kan hiervoor een bord of een deksel gebruiken.
Bestrijk de bladerdeegcirkel daarna met ei en bestrooi het met de suiker. Prik een aantal keer met een vork in het deeg, zodat het straks niet bol kan gaan staan, en leg het over de omgekeerde taartvorm zonder aanduwen of gladstrijken. Bak de vorm in 10-15 minuten droog.
Dan gaan we ondertussen de crème suisse maken. Breng hiervoor de melk samen met het merg van het vanillestukje in een pannetje aan de kook. Week ondertussen de gelatine gedurende 5 minuten in koud water en meng de eidooier, suiker en custardpoeder in een kom. Als de melk heeft gekookt, giet je het al roerende bij het eimengsel. Daarna schenk je het mengsel weer terug in de pan en laat je dit al roerende binden. In het begin doe je dit met een spatel zodat je goed over de bodem kan roeren.
Zodra de crème wat dikker wordt, ga je verder met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
Knijp de gelatine uit en los het op in de crème. Giet de crème in een koude kom en laat het hangend worden.
Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte en spatel de room dan door de crème.
Smelt de witte chocolade en smeer hiermee de bodem van de afgekoelde schelp in. Vul daarna de schelp met de crème suisse en maak de taart af met de verse aardbeien en wat poedersuiker.
Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.