Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Achterschenkel met cranberrysaus en hazelnoten
Achterschenkel of varkenspoot is een onmisbaar ingrediƫnt voor ouderwetse erwtensoep. Maar in dit recept laat onze Pieter zien dat je er nog veel meer mee kan.

Ingrediënten:

  • 1 achterschenkel (varkenspoot)
  • 1 bol knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • 1 bosje tijm
  • 2 bosjes peterselie
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 10 peperkorrels
  • 340 gr verse cranberry’s
  • 175 gr suiker
  • 300 gr diepvries sojabonen (edamame)
  • 50 gr ontvelde ongebrande hazelnoten
  • Scheutje rijstazijn
  • Peper en zout


Bereidingswijze:

Doe de achterschenkel in een gietijzeren pan. Snijd de knoflook doormidden en voeg samen met de laurier, de tijm en de helft van de peterselie toe. Snijd de winterpeen, ui en bleekselderij in grove stukken en doe samen met de peperkorrels ook in de pan. Vul de pan met koud water tot de achterschenkel en groenten bijna onderstaan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 ½ uur sudderen.

Breng ondertussen de cranberry’s met de suiker en 350 ml water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en laat koken tot de cranberry’s knappen. Zet het vuur uit en maak fijn met de staafmixer. Doe alles in een zeef en duw het er met een pollepel doorheen. Breng je saus opnieuw aan de kook en kook in tot de gewenste dikte.

De sojabonen heel even kort koken in gezouten water en afgieten.

Als het tijd is om te eten doe je de hazelnoten in een pan. Rooster ze kort, voeg de sojabonen toe en warm alles goed door. Blus af met een beetje rijstazijn en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de rest van je peterselie grof. Haal het vlees uit de pan en pluk het vlees van de schenkel. Schep de hazelnoten-sojabonen mix op het bord, leg het geplukte vlees erop en drapeer de cranberrysaus en peterselie eroverheen.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.