Acties

Barbie viert feest, want ze is 64 jaar oud!

Iedereen wilde ze vroeger hebben. Barbies! De blonde, slanke lady met blauwe ogen is een wereldsucces en vliegt samen met haar droomkastelen over de toonbank. Vandaag mag ze 64 kaarsjes uitblazen, want het is internationale Barbiedag. De dag waarop Barbie voor het eerst het levenslicht zag.

Dus, misschien is het tijd om weer je Barbie-collectie uit de kast te trekken. Of heb je al jaren de droom om een nieuwe Barbie te kopen?

Ontstaan van Barbie

Barbie werd op 9 maart 1959 geboren. Ruth Handler zag haar kind spelen met een papieren aankleedpop. En hoefde niet lang te wachten, want een paar dagen later maakte ze een reis door Zwitserland waar ze kennismaakte met de modepop ‘Bild Lili Doll’. Ze vond de pop zo leuk en zag er zoveel potentie in, dat ze de rechten van de pop opkocht en niet langer hoefde na te denken. Barbie was geboren! Twee jaar later ontstond haar vriend ‘Ken’.

Met de jaren mee

Barbie is in de afgelopen jaren veel veranderd. Zo stond ze in de jaren zestig hamburgers te bakken met haar grote liefde Ken, in haar droomhuis in een buitenwijk. Begin jaren zeventig startte ze een hippiebandje en reed ze de vrijheid tegemoet in een camper. Rond de jaren tachtig liep ze rond met een aktentas en een roze mantelpakje nadat ze een lange kantoor dag had gehad. Ondanks dat ze zelf veranderde, bleven haar dates met Ken altijd doorgaan.

Met veel succes

Wereldwijd zijn er ruim één miljard Barbiepoppen verkocht in 150 verschillende landen, sinds haar geboorte. Maar niet alleen kennen we Barbie als die geweldige modepop. Ze schittert ook in verschillende films, zoals ‘Barbie in de Notenkraker’, ‘Barbie en het Zwanenmeer’ en ‘Barbie en de Magie van Pegasus’. Ook kunnen we samen met Barbie allerlei avonturen beleven in verschillende spelletjes, Barbie verzorgen in haar beautysalon of Barbie verschillende outfits aantrekken in haar kledingstudio’s.

Concurrentie

Steeds vaker wordt de populaire pop ingeruild voor Disney-prinsessen, Hannah Montana, High School Musical-films en Bratz-poppen. Kinderen vinden Barbie ‘kinderachtig’ en ‘ouderwets’. En zelfs met haar verschillende cosmetische ingrepen kan ze de kinderen niet meer overtuigen van een speeldate. Hierdoor verschijnt ze steeds vaker achter in de kast of op een rommelmarkt.

Vier het ook!

Vandaag kunnen we dus de 64e verjaard vieren. Pak dus vooral je Barbiepop, film of spel uit de stoffige kast en beleef weer nieuwe avonturen met je beste vriendin. Veel plezier!