Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Arepas Reina Pepiada
Hugo maakt zelf Arepa's: broodjes gemaakt van maismeel. De vulling van de broodjes is met avocado en kip en heet Reina Pepiada.

 

Ingrediënten

Voor de arepa’s:

  • 150 g voorgekookt maismeel
  • 225 ml water
  • 1/2 theel. zout

Voor de vulling:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 350 g kipfilet
  • 2 rijpe Hass avocado’s, in kleine blokjes of geprakt
  • 2 el mayonaise
  • Sap van 1 limoen
  • ½ bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 rode puntpaprika, fijn gesnipperd
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • Optioneel: madame jeanette, fijngehakt 

Bereiding

Maak eerst de broodjes. Doe het water in een grote kom en voeg het maismeel samen met het zout beetje voor beetje toe. Kneed het met je handen tot een soepel, samenhangend deeg zonder klontjes. Laat het deeg daarna 3 minuten rusten. Het lijkt misschien in eerste instantie iets te nat, maar na de rusttijd is het vaak perfect.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze tot bolletjes. Plet ze met je handpalmen tot platte broodjes.

Verhit een koekenpan (liefst een gietijzeren) op medium tot hoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de broodjes in 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Laat ze zo’n 5 minuten afkoelen voordat je ze belegt met de ingrediënten.

Breng de kippenbouillon aan de kook en pocheer de kipfilet in 15 minuten gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Pluk de kip uit elkaar zodat je fijne draadjes hebt. Meng de kip met de rest van de ingrediënten en zet tot gebruik in de koelkast.

Snijd de arepa’s open en vul met de vulling. Eet hem op als een pita. Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.