Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Argentijnse pulled chicken wraps
Grill meister Pieter gaat aan de slag met pulled chicken op een smaakvolle Argentijnse wrap.
 
 
Ingrediënten:
Wraps
 
  • 2 kipfilets
  •  8 mini wraps (eventueel volkoren) 
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder 
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  •  ½ theelepel komijnpoeder 
  • Snufje chiliflakes
  •  1 theelepel gedroogde oregano
  •  1 theelepel gedroogde tijm
  •  1 theelepel cayennepeper 
  • Snuf zout 

Pulled chicken saus:

  •  3 eetlepels BBQ saus 
  • 2 eetlepels ketchup
 
 Pebre: 
  • 2 tomaten 
  • 1 flinke bos koriander 
  • 1 sjalot 
  • 1 groene chilipeper 
  • 1 citroen 
  • 1 theelepel Sriracha 
  • 1 bosje peterselie 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 

Sla met dressing: 

  • 1 krop ijsbergsla (of zakje gesneden) 
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  2 theelepels witte wijnazijn 
  • Paar steeltjes bieslook 
  • Peper en zout
 
Bereidingswijze:
Maak eerst de pebre. Snijd de sjalot fijn en doe in een kommetje. Rasp de schil van de citroen erover en pers het sap van een helft van de citroen erbij. Roer goed door. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes en doe bij de sjalot. Snijd de groene peper zo klein mogelijk. Je kunt de pitjes weglaten als je bang bent voor teveel hitte. Snijd de blaadjes van de koriander fijn en voeg alles met een snuf peper, zout en een scheut olijfolie toe aan de tomaten. Doe de theelepel sriracha erbij en roer alles goed door. Proef en voeg zo nodig nog Sriracha toe voor hitte of wat zout indien nodig. 
 
Maak je kruidenmix door alles onder dat kopje (behalve de kip en de wraps) bij elkaar in een bakje te doen. Leg de kip op een flink stuk bakpapier, strooi een deel van je mix erover. Zorg dat de filets rondom goed ingesmeerd zijn. Leg het bakpapier ook over de kip heen en sla de kip plat met bijvoorbeeld de onderkant van een pan. Grill nu je kip hard aan op de bbq en keer regelmatig om tot hij door en door gaar is. Haal van de bbq en laat even rusten. Verwarm ondertussen de bbq-saus en ketchup in een pannetje. Pluk de kip en voeg toe aan de saus en laat op laag vuur warm staan tot je gaat opdienen. 
 
Mix voor de dressing de yoghurt, olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout naar smaak. Snijd de bieslook fijn en voeg toe. Snijd de ijsbergsla klein en mix alles goed door elkaar. Leg dan de wraps een voor een op de bbq tot ze een kleurtje hebben en stel samen. Beetje sla, kip erop en afmaken met de pebre.
 
Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.