Gelukkig Nieuwjaar!

Het jaar gestructureerd én creatief beginnen, wie wil dat nou niet? Het maken van een eigen planner kan je daar goed mee op weg helpen.

Anne van Gouden Lijntjes laat ons zien hoe je van een leeg notitieboekje, je eigen planner maakt.  

Wat heb je nodig?   

Uiteraard een lege planner or notitieboekje. Wij gebruiken een notitieboekje die allemaal kleine puntjes op de bladzijdes heeft, maar je kan ook een geheel wit, gelinieerd of een planner met ruitjespapier gebruiken. Wat jij het fijnste vindt!  

Daarnaast gebruikt Anne verschillende soorten stiften, brushmarkers, fineliners en gelpennen in verschillende kleuren. Geen paniek als je een stift of een kleur niet in huis hebt! Je kan al het materiaal gebruiken wat je zelf leuk vindt. Van kleurpotloden tot stiften tot waterverf. Het is jouw planner dus jij bepaald!  

Thema   

Het fijnste wanneer je met je planner begint is om al een beetje een thema in je hoofd te hebben, kleuren en vormen die je elke keer weer kan hergebruiken in je hele planner of alleen voor de eerste, algemene pagina’s voor 2021. Op deze manier hoef je niet bij elke pagina na te denken wat je nu weer moet maken, maar kan je in één keer door.  

Hello 2021!   

Als eerste beginnen we met een ‘cover-pagina’, dit is een pagina aan het begin van je planner om het jaar mee in te luiden. Voor 2021 maken wij op het midden van de pagina een soort krans, met daarin het midden het jaartal. Dit zetten we lichtjes op met potlood. De krans gaan we rondom versieren met verschillende soorten sterren in allerlei kleuren. De cijfers trekken we over met een gouden gelpen.  

Om de krans rondom 2021 mooi rond te krijgen kan je een passer gebruiken, of een waterglas. Zet het glas ondersteboven op het papier en trek het om met je potlood. Zo heb je in één keer een perfecte cirkel!  

Alles op een rijtje   

Om overzicht in je planner te creëren maken we als eerste een zogenaamde ‘future log’. Hierin kan je alles vooruitplannen voor het aankomende jaar. Deze overzichtspagina’s maak je door per pagina drie horizontale vlakken te tekenen. In elk vlak komt één maand, waardoor je uitkomt op 6 maanden per dubbele pagina. Deze kan je geheel in je eigen stijl invullen. Anne heeft ervoor gekozen om rechts bovenin de maand en er onder alle data op te schrijven. De kleuren die ze bij dit overzicht gebruikt zijn dezelfde kleuren als bij de beginpagina.  

Let wel goed op wanneer je alle data opschrijft, 31 dagen opschrijven terwijl een maand maar 30 dagen heeft of een cijfer vergeten kan zo gebeuren. Geen paniek! Met een witte gelpen is het foutje gelijk te herstellen.  

Goede voornemens   

Een gloednieuwe planner om het jaar goed te beginnen is natuurlijk niet compleet zonder een lijstje voor je goede voornemens. Schrijf op deze pagina alles wat je wil bereiken in het aankomende jaar. Van kleine, haalbare doelen tot je grote dromen. Alles is mogelijk. Ook hier versiert Anne de pagina weer met dezelfde kleuren en sterretjes als op de voorgaande pagina’s.  

Op de pagina naast ons lijstje met onze goede voornemens schrijven we een positieve en inspirerende quote voor 2021. Zodat we elke keer wanneer we onze planner openen, een stukje inspiratie en positiviteit kunnen meenemen in onze dag.  

Ga jij ook dit jaar aan jouw eigen planner beginnen? Wij zijn heel erg benieuwd wat jullie ervan hebben gemaakt, laten jullie ons het eindresultaat zien?  

Wil je nog een keertje terugkijken hoe Anne het heeft gedaan? Kijk dan het item terug op onze Facebookpagina!