Artikelen

Levend begraven?! De Verraders aflevering 2

Te gekke opdrachten, veel gekonkel en natuurlijk weer een moord en verbanning... Aflevering twee van de Verraders was gister op RTL4 en wat was het spannend! Eline en Patrick bespreken alle hoogtepunten en meest spraakmakende fragmenten.

*Let op! Dit artikel bevat spoilers. 

Onrust in de ontbijtzaal

Aflevering twee is maar het begonnen en het tweede slachtoffer verschijnt niet aan de ontbijttafel. Voetbalcoach Gert-Jan heeft deze nacht helaas niet overleefd... Een slimme zet? Misschien. Door hem als tweede slachtoffer te bestempelen zou het zo mogelijk kunnen zijn dat de Verraders Francis in een kwaad daglicht hebben gezet. Gert-Jan verdacht in de raad in aflevering één namelijk niet Holly, Kees of Diederik maar, je raadt het al, Francis!

Alsof de moord nog niet voor genoeg onrust zorgde, gooide Jörgen tijdens het ontbijt nog meer olie op het vuur. Hij had namelijk wel een hele bijzondere manier om te beslissen wie er die avond verbannen zou kunnen worden. Of dit nou een goede tactiek is voor de Verraders is nog maar de vraag... Benieuwd wat het was? Kijk dan de video hieronder.

Acrofobie, trypanofobie en taphefobie

Een fobie kiezen zonder te weten wat deze eigenlijk betekend, zo begon de opdracht voor onze vijftien deelnemers. Nadat ze zich in drie groepen van vijf hadden geplitst gingen ze ieder hun eigen weg om erachter te komen wat deze fobieën betekenen. Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met deze termen, dan hier de betekenissen: hoogtevrees, angst voor injecties of naalden en angst om-voor: levend begraven worden.

Drie hele spannende opdrachten waar Eline en Patrick helemaal rillerig van werden. Al had Patrick toch een bijzondere reden waarom hij voor de opdracht om levend begraven te worden zou kiezen. 

“Zoiets als levend begraven te worden maak je namelijk nooit bewust mee, mag ik hopen. Dus dan lijkt mij het juist gaaf om een keer zo’n opdracht te doen!”

Ook de opdracht met die draaide om de angst voor injecties was enorm interessant. Bij deze opdracht hadden de kandidaten de kans om een schild voor zichzelf te winnen. Al zou dit wel betekenen dat er dan geen zilver voor de zilverschat gewonnen kon worden. De opdracht luidde: zorg ervoor dat jij de laatste bent die in deze stoel ligt en je wint een schild. Tja, en daarvoor werden alle acteerkunsten uit de kast getrokken, vooral door Loek die het bijna voor elkaar had gekregen om Kim en Jörgen niet de ruimte in te laten lopen. Benieuwd hoe dat er uit zag? Kijk dan snel de video hieronder.

Another one bites the dust...

Ook deze aflevering namen de deelnemers weer plaats aan de ronde tafel om te bespreken wie er deze avond verbannen wordt. Zouden de getrouwen een verrader in het vizier hebben of gaan de deelnemers voor de tactiek van Jörgen. We zullen het nog even in ons midden laten wie er uiteindelijk is verbannen, maar het was zeker geen goeie zet van de Getrouwen. Wel weer winst voor de Verraders.

Gemist?

Ben jij inmiddels benieuwd geworden naar de nieuwste aflevering van de Verraders maar heb je de aflevering gemist? Dan kan je al het verraad en gekonkel terugkijken op Videoland of RTL XL. Ook wordt de aflevering elke zondagavond om 23:00 uur herhaald.

Praat mee! 

Wie denk jij dat er deze nacht vermoord wordt en wat vond je van de verbanning? Laat jouw theorieën achter onder de video op onze Facebookpagina of op onze Instagram!