Artikelen

Tips voor leuke uitjes in de lente

Het is bijna lente! Tijd om er weer op uit te gaan, zowel met als zonder kinderen. Wil je de komende lente eens iets anders doen dan een lange wandeling in het bos of op het strand, maar heb je geen inspiratie? Dan heeft Kirsten Schilder leuke coronaproof lentetips voor je. Succes gegarandeerd!

Ga voor een oer-Hollands uitje

Als er één ding is waar Kirsten enorm naar uitkijkt, is het wel het jaarlijkse bezoek aan Nederlands mooiste bloemenvelden. Niet alleen Kirsten zelf, maar ook haar kinderen vinden het onwijs leuk om hier doorheen te lopen. Extra tip: bij veel bloemenvelden heb je de mogelijkheid om een (elektrische) fiets te huren, dit is zeker een aanrader! Zo kan je een veel groter deel van de bloemenvelden bekijken en krijg je alles mee! 

Pluk een boeket of taartje bij elkaar

Let goed op wanneer je op de fiets zit bij je bezoek aan de bloemenvelden, want vaak zijn hier in de buurt ook onwijs leuke pluktuinen te vinden! De mooiste bloemen liggen hier letterlijk en figuurlijk voor het oprapen. Pluk een gezellig boeketje bij elkaar voor thuis of geef deze aan een lieve vriend(in) of lief familielid!

Bovendien bestaan er niet alleen pluktuinen met bloemen, maar ook met vers fruit! Denk aan appels, peren, aardbeien en frambozen. De aankomende tijd zullen er steeds meer van zulke tuinen weer open gaan. Hoe leuk is het om hier naartoe te gaan en van hetgeen dat je geplukt hebt een heerlijke taart te maken?

Word boer voor één dag!

Niet alleen in Volendam, maar ook op veel andere plekken in Nederland zijn er boerderijen te vinden waar je heerlijk kan genieten. Kirsten gaat regelmatig met de familie naar een boerderij in de buurt waar haar kinderen zelf kaas en klompen mogen maken. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is dit onwijs leuk!

Veel boerderijen bieden buiten ook plekken om heerlijk te picknicken, dus vergeet vooral niet om wat lekkers mee te nemen! Wil je een keer iets anders dan een broodje pindakaas, maar heb je geen inspiratie? Kirsten heeft nog leuke lunchtips zonder vlees! Die lees je hier.

Meer weten?

Wil je deze tips nog eens naluisteren of wil je zien hoe een dagje op Kirsten’s favoriete boerderij eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder. En heb je nog vragen voor Kirsten? Ga dan naar onze Koffietijd Facebookpagina en praat mee!