Artikelen

5 Vrouwen die hun schoonheid weten te bewaren

Van Julia Roberts tot Brigitte Bardot: het zijn vrouwen die precies doen waar zij zin in hebben en er ook nog eens geweldig uitzien. Beautyexpert Maaike Dorsteen vertelt ons waarom deze vrouwen haar zo inspireren op het gebied van beauty.

Onze beautygoeroe Maaike is al jarenlang gefascineerd door de schoonheid van vrouwen. Als ze op straat loopt, kijkt ze dan ook altijd naar hoe vrouwen eruitzien. Maar niet alleen het straatbeeld is iets waar je naar kan kijken. We worden natuurlijk ook geïnspireerd door modellen, artiesten en actrices in films. In dit artikel deelt Maaike 5 favoriete vrouwen die haar inspireren op het gebied van beauty. Want echt waar, ook deze powervrouwen doen dingen om hun schoonheid te bewaren…

Brigitte Bardot

We beginnen bij een natural beauty: Brigitte Bardot. Ze was model, actrice, zangeres en een icoon uit de jaren vijftig. Je kon haar herkennen aan de nude lippen, prachtige blonde lokken en haar typerende smokey eyes. Volgens Maaike heb je het dan ook echt over Brigitte Bardot als je het hebt over schoonheid. Hoewel onze beautyexpert zelf niet vies is van een botoxje, is dat bij Brigitte helemaal niet aan de orde. In de jaren 50 had je niet de behandelingen die wij nu hebben. Of treatments waarmee je de natuur een handje kon helpen en het verouderingsproces kon vertragen. Ze is nu 86 jaar en nog altijd puur natuur. Een échte natural beauty dus!

Kate Moss

Nu we het toch over iconische vrouwen hebben, Kate Moss behoort ook zeker in het lijstje van Maaike. Kate Moss is een Brits fotomodel met een ruige en rebelse kant. Jaren geleden was ze vaak in de tabloids te zien omdat ze genoot van het nachtleven en niet vies was van drank en drugs. Toch is ze ondanks haar slechte leefstijl altijd heel knap en mooi gebleven, iets wat Maaike heel erg intrigeert. Denk nu niet dat een slechte levensstijl geen invloed heeft op je huid. 90% van de huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door de zon maar ook roken is een enorme boosdoener bij het ontstaan van huidveroudering. Er ontstaat schade aan je huid, je huid kan er slapper van worden en je kunt er rimpels van krijgen. Maaike heeft natuurlijk een scherp oog voor het gebruik van cosmetische ingrepen en denkt dat Kate hier en daar wel eens een filler in laat spuiten. Om bijvoorbeeld volume te geven of een rimpel op te laten vullen. Maar wel op een heel natuurlijke manier zodat je haar ware schoonheid blijft zien en omarmen.

Madonna

When you call my name It's like a little prayer… Madonna mag ook absoluut niet in het rijtje van Maaike ontbreken. Ze is 62 jaar en nog steeds een icoon. Volgens Maaike is Madonna is een stijlicoon in alle mogelijke opzichten. Het haar, de kleding maar ook haar gezicht. Madonna heeft er niet voor gekozen om op een natuurlijke manier gebruik te maken van cosmetische ingrepen. Zo heeft ze onder andere lipofilling gedaan. Dit is het vullen van bijvoorbeeld je wangen met lichaamseigen vetcellen. Als dit niet secuur genoeg gebeurd of met verkeerde vulmiddelen wordt gewerkt, ontstaat er een pillow face. Hierdoor krijg je een soort kussentjes als wangen. Madonna heeft hiervoor aan veel kritiek blootgestaan, omdat het erg opviel. Toch kan Madonna vrij weinig verkeerd doen in Maaike’s optiek. Eens een fan, altijd een fan. En er zo uitzien op je 62, willen we allemaal wel! Lekker doen wat je wilt en van niemand wat aantrekken, dat is Madonna in een notendop.

Julia Roberts

Julia Roberts straalt nog altijd van oor tot oor terwijl ze 53 jaar is. Hoewel ze er fantastisch uitziet, wordt er toch getwijfeld of ze niet af en toe wat aan zichzelf laat doen. Ze is niet open over het gebruik van plastische chirurgie en zegt haar verouderingsproces te accepteren door aan yoga en mindfulness te doen. Maaike denkt dat ze wel het een en ander laat doen, maar op een heel natuurlijke en mooie manier. Een echte natural beauty die je kan inspireren op allerlei mogelijke manieren.

Jennifer Lopez

Iedereen kent het wel: de JLO glow. Die glow willen we allemaal wel! Jennifer Lopez behoort ook zeker in Maaike’s lijstje van inspirerende vrouwen. Ze is 52 jaar maar ziet eruit als een vrouw van 25 zonder rimpels! Die glow, die sglans, daar zou iedere vrouw wel een moord voor doen. Jennifer Lopez zegt zelf dat haar mooie huid te danken is aan gezonde voeding, sporten, goed slapen en het gebruik van zonnecrème. Dat deze dingen bijdragen aan een mooie huid, dat geloven we allemaal wel. Maar volgens Maaike moet ze wel over hele goede genen beschikken om zo mooi oud te worden. Wellicht wel eens een bezoekje aan een cosmetisch arts? Zelf ontkent ze deze geruchten nog altijd. Laten we het erop houden, JLO blijft voor altijd jaloersmakend jong!

Wat een inspirerende vrouwen he? Zo zie je maar dat je met de juiste mindset, verzorging van je huid en als je wilt eventueel wat hulp, voor altijd jong kunt blijven. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Meer weten?

Wil je de tips van Maaike nog eens horen? Kijk dan deze video hieronder. Mocht je nog beautyvragen hebben? Ga dan naar onze Koffietijd Facebookpagina en praat mee.