Artikelen

Je handen goed reinigen; zó doe je dat

Onszelf goed verzorgen en beschermen valt of staat met de juiste producten. Handgels zijn in deze tijd niet aan te slepen, maar werken ze allemaal wel even goed? En gaan we er op de juiste manier mee om? Onze gezondheidsdeskundige Marcel kan ons hier alles over vertellen.

Waar smeren we onszelf eigenlijk mee in?

We zijn druk in de weer met handgels, die we zelf aanschaffen of die in van die grote dispensers zitten als je een winkel binnenkomt, maar zo'n gel is pas effectief als deze tenminste voor 70 procent uit alcohol bestaat. Heel veel gels vallen hierbij af omdat ze te weinig bevatten en weer anderen vermelden niet hoeveel alcohol ze bevatten. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de gel in zo'n dispenser. Je hebt meestal eigenlijk geen idee wat daar nou precies inzit. Is het een werkzame gel of gewoon een substantie met een geurtje?

Zelf in de hand

Door zelf iets mee te nemen om onderweg je handen mee te reinigen, kun je zekerder zijn van je zaak. Als je een product meeneemt waarvan je weet dat het werkzaam is, ben je in ieder geval niet afhankelijk van zo'n dispenser. Uit marktonderzoek blijkt ook dat de meesten van ons dit al doen. Zo'n 67 procent neemt een flesje handgel mee voor onderweg.

Smeertips

Er zijn een paar veelvoorkomende foutjes die gemaakt worden met zo'n handgel. Je moet namelijk zo'n 3 milliliter gel op je hand spuiten voor een goede reiniging en dat is aardig wat. Je ziet mensen dan ook weleens hun natte handen afvegen aan hun jas of broek en dat is juist niet de bedoeling. Hou het met het aanbrengen dan ook niet op één pompje, maar doe iets meer. Plekjes overslaan wil ook nog weleens voorkomen. Je smeert toch gauw wat makkelijker alleen de handpalm en rug van hand in, maar tussen je vingers wrijven én je duimen insmeren is ook belangrijk.

Reinigen en verzorgen

Er zijn ook gels waarmee je je handen zowel kunt reinigen als verzorgen, zoals de hygiënische handgel van Glycerona. Dit is een gel die meer dan 70 procent alcohol bevat en door de combinatie van Aloë Vera extract en Provitamine B5 zorgt voor verzorging van de handen na het reinigen. Hij trekt snel in, plakt niet en de flacons van 100 en 300 ml zijn makkelijk mee te nemen in de tas of in de auto. Wil jij dit product proberen? Ga dan snel naar deze pagina om kans te maken op een fijn Glycerona-pakket!