Artikelen

Terug van weggeweest: Bed & Breakfast!

Vanaf vanavond kunnen we als vanouds genieten van een nieuw seizoen Bed & Breakfast. Een programma waarin drie stellen bij elkaar gaan logeren en elkaar onderwerpen aan een grondig onderzoek. Wordt het weer genieten? En wat is het succes van het programma? Entertainmentdeskundige Eline vertelt het je!

Op elk detail wordt gelet

Bed & Breakfast is een programma waar B&B eigenaren bij elkaar gaan logeren en hun onderkomen beoordelen. Van het ontbijt, tot hoe de gordijnen hangen, of er wel of niet een nachtlampje hangt, is er een wasmachine of een vloerwisser in de badkamer? Echt op élk detail wordt gelet. 

"Dingen waar ik me nooit druk om maakte, ga ik ineens op letten bij een hotelbezoekje" - Eline 

Dit seizoen 

Er zullen vijf afleveringen op de buis verschijnen. Vanavond speelt de eerste aflevering zich af in Zeeland. Hier runnen Patrick en Ilse hun B&B. Ook Judith en Willem hebben hun B&B in Zeeland. De aflevering eindigt in Brabant bij Jorg en Ruud in hun kelder, waar zij 5 meter onder de grond een bioscoop hebben ingericht. Genoeg vermaak dus!

De kracht van Bed & Breakfast

Het programma bestaat al sinds 2012 en heeft eigenlijk altijd meer dan een miljoen kijkers. Het vorige seizoen opende met 1,7 miljoen kijkers en Eline denkt dat dit seizoen nog wel eens hoger kan scoren. De kracht ligt volgens Eline bij de rustige afleveringen die bijna mediatief werken. Ook volgt het programma een duidelijk format volgens een vast stramien en de deelnemers zijn bloedserieus, waardoor commentaar geven vanaf de bank heerlijk is. Ook wordt er zo weinig mogelijk in scene gezet en dat zie je er aan af. 

"Ik vind het genieten en kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen."

Kijk vanavond!

De eerste aflevering zal vanavond om 20.30 op NPO1 te zien zijn!