Artikelen

DIY voorjaarscreatie: paasei van katjes!

Haal het voorjaar en de paassferen in huis met deze mooie creatie gemaakt door onze groenexpert Romeo van GreenYourDay. Superleuk voor op tafel, zowel binnen als buiten! Wil je zelf aan de slag met dit bloemstuk? Romeo legt je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Wat heb je nodig

- Carex

- Bellis

- Witte druifjes

- Hedera

- Viooltjes

- Primula

- Katjes

- Kippengaas

- Mos

- Happy Easter stokje

- Wikkeldraad

- Potgrond

Aan de slag

Je begint met het maken van de constructie van het ei met de katjestakken. Deze maak je door steeds 2 katjes takken aan elkaar vast te binden. Hierdoor ontstaan er een lange tak. Hier heb je er in totaal 5 van nodig (5x 2 takken aan elkaar bevestigen). Neem een stukje kippengaas en bevestig de 5 takken in het midden aan het stuk kippengaas. Dit vorm straks de onderkant van het stuk. Buig vervolgens de uiteindes van de takken naar elkaar toe. Hierdoor ontstaat er een ei-vorm. Maak ook dit uiteinde aan elkaar vast met wikkeldraad.

Buig het kippengaas zo dat er een mandje ontstaat. Je kan dit mandje vervolgens bekleden met mos. Doe dit zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Strooi potgrond in het mandje en plaats naar wens je plantjes erin. Steek de happy easter tussen de plantjes en voila, dit maakt het helemaal af!

Eindresultaat van Romeo bekijken

Wil jij zien hoe Romeo dit maakt? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.