Artikelen

Terugblik op The Passion

Gisteren vond de 11e editie plaats van The Passion, met het thema #ikbenervoorjou. Voorheen heeft het evenement plaatsgevonden in onder andere Amersfoort, Enschede en Rotterdam. En dit jaar was het in Roermond, maar zonder publiek.

‘Ik ben er voor jou’ was dus het thema van dit jaar. Het Engelstalige lied ‘I’ll be there for you’ kreeg dan ook een speciaal plekje tijdens het evenement van dit jaar!

Anders dan andere jaren

Dit jaar waren er naast dat er geen publiek bij mocht zijn, ook andere aanpassingen. Normaal hoor je alleen Nederlandstalige liedjes van Bløf en Marco Borsato voorbijkomen, maar dat was dit jaar niet zo. Er waren óók vertalingen gebruikt van Engelse liedjes. Dit jaar was de eerste keer dat dit gebeurde. Verder waren niet alleen de oude klassiekers uit de Nederlandse taal vertolkt, maar ook de meer recentere nummers als ‘Blauwe dag’ van Suzan en Freek, ‘IJskoud’ van Nielson en ‘Door de wind’ van Stef Bos. Tot slot was er een virtuele processie in plaats van een grote optocht met mensen.

Actuele thema’s

Naast dat er meer actuele nummers werden gezongen kwamen er ook veel meer actuele en herkenbare thema’s voorbij. Zo werd er een link gelegd naar de coronacrisis of een persconferentie, en speelde het verhaal zich meer af in de tijd van nu.

De cast

Dit jaar was er een jonge en diverse cast. Waarin onder andere Freek Bartels de rol van Jezus vertolkte, Trijntje Oosterhuis de rol van Maria en Tygo Gernandt speelde Pilatus. “Freek deed het echt heel erg goed als Jezus. Hij was lief en oprecht en hij wist heel knap de emotie erin te leggen”, vertelt onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig. Zoals voorgaande jaren is er de hoop dat enkele nummers ook echt worden uitgebracht, omdat ze er een mooie versie van wisten te maken.

Meer kijken?

Benieuwd wat Eline meer te vertellen had? Bekijk dan het fragment hieronder! En afgelopen woensdag waren Trijntje en Tygo bij ons te gast in de studio, wil je dat terugzien klik dan hier.