Artikelen

Een schildpad maken van vetplantjes!  

Vetplantjes zijn ontzettend hip. Misschien heb jij dit trendy plantje ook wel in huis. Maar wist je dat je er veel meer mee kan doen dan alleen in potjes neerzetten? Vandaag laat groenexpert Romeo zien hoe je er een schildpad mee maakt!  

Wat heb je nodig?

· Mos
· Hanging basket
· Vetplantjes
· Wikkeldraad
· Potgrond
· Tonkinstokje
· Plastic waterschotel
· Snijmesje  

Weinig verzorging nodig

Een succulent, oftewel: vetplant slaat water op in een deel van zijn lichaam. Dit doet hij in de wortel, stengel of het blad. Een voordeel aan deze planten is dat ze maar weinig verzorging nodig hebben. Ze verbruiken maar heel weinig water dus het is helemaal niet erg als je een keer vergeet water te geven! De plantjes zijn ook erg sterk waardoor de je leukste creaties kan maken en dat gaan we vandaag doen.  

Aan de slag!

Vul eerst de zijkanten van de hanging basket met mos. Doe daarna de potgrond in de hangmand. In de plastic waterschotel maak je met een snijmesje gaatjes. Daarna zet de waterschotel op de hangmand. Maak met het wikkeldraad de schotel vast aan de hangmand door het draad door de gaatjes en de mand te wikkelen. Draai nu de hanging basket om zodat de bolle kant boven is. Nu is de basis voor de schildpad af.  

De schildpad

Maak nu met een pluk mos en wikkeldraad het hoofdje. Stop nog wat ijzerdraad in het hoofdje zodat hij wat steviger wordt en je het hoofdje kan buigen. Vervolgens maak je met plukken mos en wikkeldraad 4 pootjes. Dit zet je op dezelfde manier als het hoofdje vast aan de hanging basket. Je kan een tonkinstokje gebruiken om de pootjes te verstevigen.  

De vetplantjes!

Nu is het tijd voor de vetplantjes! Snijd wat mos weg en plaats de plantjes in de gemaakte gaten. Wissel verschillende vetplantjes af voor een speels en leuk effect en vul op deze manier de bolling van de schildpad. Om het helemaal af te maken maak je met 2 kleine vetplantjes nog oogjes in het hoofdje. Deze steek je met ijzerdraad vast en nu is de schildpad af!  

Eindresultaat van Romeo bekijken

Wil jij zien hoe Romeo stap voor stap de schildpad maakt? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.