Artikelen

De beste apps voor een stijlvolle zomer

De jas kan uit en de korte broeken en t-shirts kunnen weer uit de kast: de zomer staat voor de deur. De winkeldeuren platlopen gaat een stukje lastiger in deze tijd, maar gelukkig is er online veel aanbod met voor ieder wat wils. We hebben wat handige apps op een rijtje gezet om straks fashionable de zomer in te gaan!

Ruim je kledingkast op met Vinted

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kleding. Nu je toch je kast kan gaan uitpluizen om je zomeroutfits weer tevoorschijn te toveren, kan je meteen aan de slag om meer ruimte in je kast te creëren voor de nieuwe aanwinsten. Op een app als Vinted kun je heel gemakkelijk je kleren en schoenen verkopen. Upload een foto van je kledingstuk terwijl je het artikel draagt, of los op een hangertje. Daar voeg je een beschrijving aan toe zoals de maat en in wat voor staat het kleding stuk is, bijvoorbeeld ‘zo goed als nieuw’ of ‘één keer gedragen’. Zet er vervolgens een prijs bij en verkopen maar!

Met de camera van de iPhone 11 kun je veel details vastleggen en kun je met de telelens ook inzoomen op bepaalde kwaliteiten of mankementen waar je mensen van op de hoogte wil stellen. Wanneer jouw kledingstuk online staat kunnen anderen reageren en het artikel van jou kopen. Hierdoor zorg je voor meer ruimte in je kledingkast én een lekker zakcentje om die nieuwe outfit mee aan te schaffen!

Combineer met Combyne

Kleding combineren: het is een dagelijkse taak en soms toch knap lastig. Past die nieuw broek wel bij die blouse of is het patroon van het jasje te fel bij die rok? Combyne is een app die je kan helpen bij keuzestress. De app geeft inspiratie voor leuke, nieuwe outfits van top tot teen en in plaats van dat je de hele look daarna zelf bij elkaar moet zoeken, geeft Combyne de optie om het gehele setje te kopen. Ook kan je in deze app je eigen kleren toevoegen, zodat je een goed en duidelijk overzicht hebt van je kledingkast en je miskopen kan voorkomen. Elke style en combinatie is mogelijk dus leef je, niet alleen deze zomer, maar het hele jaar uit.

 

LEES OOK
Gezond en fris de zomer in!

 

Your Closet = jouw kast

De app Your Closet kan je als jouw virtuele kledingkast beschouwen. Voeg jouw eigen kleding toe en verdeel ze per categorie, bijvoorbeeld per seizoen. Je kan zelfs nog specifiekere categorieën aanmaken, zoals een categorie voor ‘een zomerdag met een lichte bries’. Stel zelf je outfits samen en zet ze voor een complete maand alvast in de kalender klaar, zo bespaar je jezelf tijd in de ochtend en kan je nog één keer extra op die snooze button drukken. Er is ook een winkel aan de app gekoppeld waar je verschillende kledingstukken kan kopen om je kledingkast aan te vullen.

Zalando

Een grote naam als Zalando mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Op deze app kan je de laatste mode vinden, inspiratie opdoen én hoe meer je shopt, of kleding aan je verlanglijstje toevoegd, hoe persoonlijker ze het aanbod maken. Daarnaast kan je jouw favoriete merken volgen waardoor je uren kan struinen door kleding die bij jou past. Zalando heeft niet zoals voorgaande apps de mogelijkheid om je eigen kledingkast toe te voegen, maar je moet ergens nieuwe kleren vandaan halen, toch?

Een nieuwe telefoon? Ga voor refurbished

Om deze apps te gebruiken heb je uiteraard een telefoon nodig. De meeste van deze apps kunnen wel gebruikt worden op oudere telefoons, maar een nieuwe telefoon heeft vaak een groter scherm waarmee je makkelijker kan navigeren. Deze heeft ook vaak een betere camera, wat belangrijk is voor wanneer je jouw kleding wil fotograferen om te verkopen. Met een beetje slim zoeken en vergelijken hoeft die nieuwe telefoon geen fortuin te kosten, zoals je mischien zou denken. In Nederland is het aanschaffen van refurbisched telefoons steeds populairder en daarbij komt ook een aantrekkelijker prijskaartje kijken.  

Wat is een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon is in principe een tweedehands telefoon. Het verschil is dat het refurbished toestel door experts is gecontroleerd en, waar nodig, gerepareerd. Beschadigde onderdelen worden vervangen, bijvoorbeeld de batterij of het scherm. Het product is zo goed als nieuw, maar je betaalt voor een refurbished toestel niet de hoofdprijs. Een iPhone 11 is nieuw voor €681 te koop, maar refurbished al voor € 525. Je bespaart dus best wat geld om weer die leuke zomeroutfit mee te kunnen bestellen. Een website zoals refurbished.nl helpt je met het vergelijken van telefoons en geeft je de beste prijs van meerdere leveranciers. Doe je een aankoop via refurbished.nl dan krijg je ook nog 3 jaar garantie, waar Apple maar 1 jaar garantie geeft. Hoe goedkoper de telefoon, des te meer kleding straks in de kledingkast!