Artikelen

3x Kirstens Favoriete meivakantie uitjes

Nog één weekje en dan is het zo ver, de meivakantie. Twee weken lang genieten van het gezin. Inspiratieloos of even geen idee wat je in deze vakantieweken kan doen? Lees dan snel verder. Want, vandaag deelt Kirsten Schilder een aantal van haar favoriete dingen die je thuis, samen met je gezin, in deze aankomende twee weken kan doen.

Favoriet 1: Begin je eigen kruidentuintje

Wie zegt dat je niet van thuis zijn, een uitje kan maken! Begin bijvoorbeeld in de aankomende weken samen met de kids aan een kruidentuintje of een moestuin! Het is heel leuk voor kinderen om op deze manier kennis te maken met verschillende kruiden en tuinieren. Door kinderen zelf te laten tuinieren leren ze niet alleen meer over verschillende kruiden maar het is natuurlijk ook heel leuk om de kruiden te zien groeien!

Je kan natuurlijk kiezen om de kruiden te zaaien maar, tegenwoordig worden kruidentuintjes in ook als plantjes in houten kratten verkocht. Dan hoef je niet meer moeilijk te doen met zaadjes planten maar heb je al gelijk een heel krat vol met plantjes! Staat niet alleen superleuk maar is ook eens heel gemakkelijk als je dit samen met de kinderen wil doen.

Favoriet 2: Ga met je kinderen naar het tuincentrum

Kirsten gaat met de kinderen eens in de zo veel tijd naar het tuincentrum. Maak tijdens de vakantie eens een afspraak bij het tuincentrum. Zeg tegen de kinderen dat ze één bloem mogen kopen. Mét een terracotta potje. Die kunnen ze thuis versieren met verf, stickers, noem maar op. Leuk om hun nieuwe bloemen in te doen of een keer mee te geven als cadeautje voor de grootouders, vrienden of familie. Wel met een bloemetje erin natuurlijk.

Kirstens extra tip: dit is echt een superleuk Moederdagscadeau! Laat de kinderen de potjes beschilderen met allemaal lieve teksten voor ‘mama’ en geef deze op 9 mei met een prachtige Hyacint erin!

Favoriet 3: De keuken in met de kinderen

Als je dan toch in het tuincentrum bent, neem dan gelijk een leuk klein fruitplantje mee. Zoals een aardbeienplantje. Dit is niet alleen leuk om te verzorgen en eigen aardbeien te laten groeien maar je kan ze ook gebruiken in de keuken.

Want, als er iets is wat Kirsten leuk vindt om te doen, is het in de keuken staan met de kinderen. Met name wanneer er zoetigheden gebakken worden vinden de kinderen van Kirsten het leuk om te helpen. In huize Schilder is een aardbeien kwarktaart al-tijd een groot succes. Dus hoe leuk is het om dat te bakken en dan te versieren met de aardbeien uit eigen tuin?!

Of bak deze week iets anders samen met de kinderen en maak er echt een binnenshuis-uitje van!

Meer weten?

Wil je deze favorieten nog eens naluisteren? Bekijk dan de video hieronder. En heb je nog vragen voor Kirsten? Ga dan naar onze Koffietijd Facebookpagina en praat mee!