Koninklijke creaties met bloemen!

Ook dit jaar is Koningsdag weer anders dan normaal. Daarom maken we er thuis weer een gezellig koninklijk feestje van. Groenexpert Romeo laat vandaag zien hoe je oranje bloemenkroontjes maakt!

Oranje mondkapje met zijden bloemen

Ook dit jaar is Koningsdag weer anders dan normaal maar gelukkig kunnen we er thuis ook wat leuks van maken. Haal alles uit de kast en tover je huis en jezelf om tot een oranje creatie! En wat mag er dit jaar absoluut niet ontbreken? Een oranje mondkapje met bloemen natuurlijk. Het is heel simpel. Met een lijmpistool maak je de zijden bloemen vast aan het oranje mondkapje en zo loop je er vandaag toch nog heel koninklijk bij!

Bloemenkroontjes met oranje bloemen en een bijzondere tulp

Een oranje kroontje mag natuurlijk ook niet ontbreken vandaag. Romeo gebruikt hiervoor oranje bloemen en onze nationale bloem, de tulp. En niet zomaar een bolvormige tulp, maar de Istanboel tulp die wat puntiger is en zelf op een kroontje lijkt. Door middel van tape maakt Romeo de bloemen aan het kroontje vast en zo loop je er de hele dag koninklijk bij!

Herkomst tulp

Wat misschien veel mensen niet weten, is dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt. De tulpen kwamen door middel van tulpenbollen als symbool van vriendschap via Westerse diplomaten naar Nederland. Het Ottomaanse rijk heeft eigenlijk de basis gelegd voor de tulpenteelt en cultuur. De Nederlanders hebben de tulp verder ontwikkeld en over de hele wereld verspreid. Zodoende zijn wij het gaan zien als onze nationale bloem.

Meer weten?

Wil jij de tips van Romeo nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Voor meer tips kun je naar onze Facebook-pagina!