Artikelen

4 tips voor het vinden van de mooiste outfits voor iedere dag!

Of je nu naar je werk gaat of een dagje de stad in gaat, je wilt er hoe dan ook op je best uitzien. Je kleding speelt daar een belangrijke rol in, maar hoe zorg je er nou voor dat je je op je best voelt in je outfit? Wij hebben 4 tips die jou helpen bij je kledingkeuze!

Tip 1: draag kleding van goede kwaliteit

Over het algemeen is het zo dat kleding van een hoogwaardige kwaliteit zorgt voor een mooiere look dan kleding van een mindere kwaliteit. Dit geldt voor alle seizoenen: van zomerjurk tot winterse trui. Goedkope stoffen zien er bijvoorbeeld nét wat minder mooi uit en blijven ook minder lang goed. Met name bij kledingstukken die je vaak draagt, zoals damesjassen, is de fit en kwaliteit belangrijk. Je wilt natuurlijk dat een jas zo lang mogelijk meegaat!

Tip 2: zoek kleding die past bij je figuur

Niet alleen de kwaliteit telt mee, maar ook de pasvorm van kledingstukken. Het is belangrijk dat je kiest voor kleding die goed past bij jouw figuur. Of je nu een zandloperfiguur, een appelfiguur of een peerfiguur hebt - voor elk lichaamstype is de juiste kleding te vinden. Met een bij jouw figuur passende outfit kun je namelijk bepaalde delen van je lichaam minder laten opvallen of juist accentueren!

Tip 3: het afwisselen van trendy en tijdloze kleding

De ene na de andere modetrend komt voorbij en het liefst doen we met ze allemaal mee. Probeer voor balans in je kledingkast te zorgen en zowel trendy als tijdloze items te kopen. De ene dag heb je zin in een hippe outfit, terwijl je de andere dag misschien liever een klassieke look draagt. Als je beide opties in je garderobe hebt, kun je dragen waar je op dat moment zin in hebt. Het is overigens ook hartstikke leuk om trendy en tijdloze kledingstukken samen te dragen. Zo kun je lekker combineren met verschillende stijlen en creëer je de meest verrassende outfits!

Tip 4: laat je adviseren

De best passende kleding of ‘je eigen stijl’ bepalen is zo makkelijk nog niet. Mocht je hier moeite mee hebben, dan is het een idee om je hierover te laten adviseren. Zo kan een personal shopper je helpen om de wensen voor jouw outfits helder op een rijtje te zetten. Deze professional kent immers elke stijl en trend - daar kun je zeker iets van opsteken. Ook als je het idee hebt dat je al jarenlang non-stop dezelfde stijl draagt, is het leuk om met de hulp van een expert voor een frisse wind door je garderobe te zorgen. Op deze manier kom je door de jaren heen toch steeds weer mooi voor de dag. En dat doet ook nog eens veel goeds voor je zelfvertrouwen!