Het verhaal achter het familierecept van Elly: de aspergepizza!

Het komt regelmatig voor dat de dochter van Elly belt en vraagt 'Mam, hoe moest ik dat ene recept ook al weer maken?'. Dan hebben we het natuurlijk over hun familierecept: de aspergepizza!

De familie Leichtmann is een warm gezin bestaande uit Elly, haar man en drie kinderen. Elly en haar gezin zijn echte asperges liefhebbers. Wanneer de witte asperges weer in het seizoen komen kunnen ze niet wachten om het weer te eten. Op de traditionele manier met Hollandaise saus en ham of...op de echte Leichtmann manier: op een pizza! 

Het recept is ontstaan omdat Elly iets zocht wat haar man makkelijk kon eten. Door zijn slokdarm aandoening werd het aanbod van gerechten een stuk kleiner. Toen hij op gegeven moment geen pizza meer kon eten heeft Elly daar iets op bedacht.

Het vervangen van de pizzabodem met Libanees brood bleek dé oplossing te zijn. Het is niet alleen heel erg lekker maar nu kan het hele gezin deze pizza eten. Een echt geluksmomentje voor Elly en haar man, wanneer ze dit weer op tafel zet.

Wil jij ook een familierecept met ons delen? Klik dan hier