Artikelen

Morgen is het zover: de finale van het Songfestival!

Gister was de tweede halve finale van het Songfestival. Alle deelnemers van de finale zijn bekend! Hoe ziet de finale eruit? En waar kijkt entertainmentdeskundige Eline de Ruig naar uit?

De finalisten 

Gister was de laatste halve finale van het Songfestival en daarmee zijn alle finalisten van aanstaande zaterdag bekend! 

De finalisten uit de eerste halve finale: Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne.

De finalisten uit de tweede halve finale: Griekenland, Albanië, Servië, Bulgarije, Moldavië, Portugal, IJsland, San Marino, Zwitserland en Finland.

Nederland als winnaar van de vorige editie van het Songfestival is automatisch door. Ook Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Verenigd Koninkrijk zitten automatisch in de finale. 

Wil je nog eens de nummers beluisteren? Klik dan op de landen! 

Optredens en oud-winnaars

Volgens Eline gaat het échte werk tijdens de finale beginnen! Er zullen verschillende gastoptredens worden gegeven o.a. door Glennis Grace, Afrojack en Wulf. Daarnaast zullen oud-winnaars o.a. Lenny Kuhr op verschillende daken een rooftop-optreden verzorgen. 

Helaas is er ook slecht nieuws, want Duncan Laurence is positief getest op corona nadat hij woensdag klachten kreeg. Hij is er zelf kapot van liet hij weten op Instagram. Maar hij zal op één of andere manier toch bij de finale zijn. Wij wensen Duncan enorm veel liefs en beterschap toe!

Wie gaat er winnen? 

Volgens onze entertainmentdeskundige Eline wordt Malta de grote winnaar! Wie is jullie favoriet? 

Onze eigen Jeangu Macrooy is in ieder geval helemaal klaar voor de finale! Hij heeft er enorm veel zin in en is er vrij relaxed onder. Namens ons van Koffietijd wensen wij Jeangu heel veel succes! 

Kijk jij ook?

Kijk morgen naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2021 om 21:00 op NPO1!