Vrije tijd

Inpaktips voor een (auto)vakantie!

Het is nog lente, maar samen met Kirsten Schilder blikten we vandaag vooruit op de aankomende zomervakantie. Op vakantie gaan gaat namelijk vaak gepaard met de welbekende ‘inpakstress’. Wil je weten hoe je deze zomer zorgeloos met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat? Lees dan snel verder, want Kirsten heeft handige tips!

De familie Schilder hoopt deze zomer voor het eerst op autovakantie te kunnen gaan naar een zonnige bestemming. In huize Schilder is het inpakken de koffers de taak van Kirsten, maar de oudste kinderen Nikki (10) en Julian (8) pakken tegenwoordig ook hun eigen deel van de koffers in. Kirsten begint altijd al een aantal dagen van te voren met het inpakken, het inpakken ziet zij namelijk als een groot deel van de vakantie voorpret.

Zonder zorgen onderweg

Een autovakantie met drie kinderen kan best een uitdaging zijn, want het is belangrijk om ze allemaal een beetje te blijven vermaken en je wil de reis natuurlijk zonder ongemakken te laten verlopen. Voor Kirsten zijn er dan ook vijf dingen die absoluut niet kunnen ontbreken in de tas op de achterbank.

1)    E-readers Met name Kirsten’s oudste dochter Nikki is wel een aantal uren zoet wanneer ze op de achterbank een boekje kan lezen met haar e-reader. Doordat ze niet alleen tijdens  de reis, maar ook op de vakantiebestemming vaak veel leest, is een e-reader waar al haar favoriete boeken op staan echt een uitkomst. Dat scheelt een hoop gewicht in de koffers!

2)    Een grabbelton vol verrassingen Alle kids nemen hun eigen rugtas mee voor onderweg. Als zij vroeger op vakantie ging met haar ouders, vulde haar moeder altijd een grote tas met kleine verrassingen en cadeautjes voor onderweg. Deze tas stond dan altijd tijdens de rit op de achterbank en ieder uur mocht zij iets uit de ‘grabbelton’ pakken. Deze vakantie wil ze van de rugzakjes van de kinderen ook een grabbelton maken waar zij ieder uur een verrassing uit mogen pakken.

3)    Toiletbrilverkleiner Een tijd geleden heeft Kirsten een toiletbrilverkleiner gevonden die sowieso meegaat in de auto. Deze past precies op een emmertje en is perfect voor haar jongste dochter Jackie (4). Vorig jaar is Jackie zelfs op vakantie zindelijk geworden met deze brilverkleiner. Dit jaar neemt Kirsten ‘m niet alleen mee voor onderweg, maar ook voor op het strand. Zo kunnen de kinderen altijd naar het toilet.

4)    Geen rondslingerend vuilnis in de auto Niets is zo vervelend als een auto vol etenresten, papiertjes en andere rommel. Hierom neemt Kirsten altijd een leeg tasje mee voor al het vuilnis.

5)    Klaar voor het zwembad Bovenop alle koffers legt Kirsten altijd de ‘zwemtas’ waar de zwemspullen, zonnebrand en schoon ondergoed van de kinderen en Nick in zitten. Bij aankomst op de vakantiebestemming halen de kinderen deze zo snel mogelijk uit de auto en gaat Nick met hen naar het zwembad of het strand. Zo heeft Kirsten alle tijd om rustig de koffers uit te pakken.

Zeg maar “dag!” tegen inpakstress

Met drie kinderen en een man die meegaan op vakantie, moeten er ook behoorlijk wat spullen mee. Dit kan voor de nodige ergernissen en stress zorgen, want wat nou als je iets vergeet? Voor deze inpakstress heeft Kirsten vier goede tips.

1)    Begin op tijd Met name als je voor meerdere personen een koffer moet inpakken, is het handig om al een aantal dagen van te voren hiermee te beginnen en de dingen die alvast ingepakt kunnen worden, in de koffer te doen.

2)    Maak een lijstje Kirsten beseft zich vaak op het moment dat ze in bed ligt dat ze nog bepaalde dingen is vergeten om in te pakken. Hier maakt zij dan een notitie van in haar telefoon. Vlak voordat de familie vertrekt, checkt ze nog even of alles van het lijstje is ingepakt.

3)    Je hoeft niet alles mee te nemen Geen paniek, iedereen vergeet wel eens iets in te pakken. De meeste spullen kan je natuurlijk ook gewoon op je vakantiebestemming kopen. Zo neemt Kirsten tegenwoordig überhaupt geen shampoo, conditioner en douchegel meer mee, maar koopt zij dit op de dag van aankomst. Dat scheelt een koop ruimte in de koffers.

4)    Robijn Dry Wash Spray

Niets is zo vervelend als zomerse blousejes, jurkjes en rokjes die gekreukeld en muffig uit de koffer komen. Met deze spray zorg je ervoor dat je op vakantie niet gelijk op zoek hoeft naar de dichtstbijzijnde wasmachine of een strijkijzer, aangezien het je kledingstukken lekker opfrist en ontkreukt. Leg de kleding even, spray er met de spray overheen, wrijf de kleding glad en klaar ben je! Als je met de auto gaat kun je een grote fles meenemen van 200 ML. Voor wie er op vliegvakantie gaat is er ook een versie van 50ML, die mag mee in je handbagage.

Win een waspakket!

Ervaar nu zelf de complete Robijn experience! Geniet in geuren en kleuren van de wasmiddel capsules die ervoor zorgen dat de kleur in je kleding mooi blijft, gecombineerd met de perfect gematchte wasverzachter geur: Passiebloem & Bergamot. En daarnaast niet te vergeten de Robijn Dry Wash die ervoor zorgt dat je kleding fris blijft tussen de wasbeurten door! Doe mee aan de winactie 

Meer weten?

Wil je deze tips van Kirsten nog eens naluisteren? Bekijk dan het onderstaande fragment uit de uitzending.