Groen

Deze dingen mogen niet ontbreken in je tuin deze zomer

Ben je iemand die in de zomermaanden veel tijd doorbrengt in de tuin? Dan ben je één van de vele gelukkigen in ons land die de ruimte heeft om lekker te genieten van het mooie weer. Maar, is je tuin wel al helemaal klaar voor de zomer? We hebben een aantal dingen gevonden die dit jaar écht niet mogen ontbreken in jouw eigen paradijsje!

Tuinmeubelen

Tuurlijk zijn goede tuinmeubelen absoluut onmisbaar in je tuin. Maar ja, welke moet je kiezen? Wordt het een loungeset, een tuintafel, tuinstoelen, tuinbanken of alleen maar een paar heerlijke ligbedden? Wat je ook kiest, je gaat er ongetwijfeld geen spijt van krijgen. En weet je nog niet waar je moet beginnen, ga eens naar een site als Dutch Garden bijvoorbeeld. Voldoende inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Zonwering

Wat ook niet mag ontbreken in je tuin, is goede zonwering. Het warme zonnetje is heerlijk in de zomermaanden, maar het kan ook fijn zijn om zo nu en dan wat af te koelen in de schaduw. En deze schaduw kun je creëren met behulp van zonwering. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een zonnescherm of zo’n lekkere grote parasol waar je onder kunt zitten.  

Tuinverlichting

Wat is een zwoele zomeravond zonder romantische tuinverlichting? Natuurlijk hoeft het niet alleen romantisch te zijn. Gezelligheid is ook belangrijk voor als je vrienden of familie op bezoek hebt. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting: functionele tuinverlichting, accent tuinverlichting en sfeer tuinverlichting. Kijk eens goed naar wat je graag in je tuin zou willen hebben om het ’s avonds wat te verlichten.  

Tuindecoratie

Zonder tuindecoratie kan het zijn dat je tuin een beetje een ‘saaie uitstraling’ krijgt. Door tuindecoratie toe te voegen oogt het direct een stuk gezelliger. Waar je aan kunt denken als we het hebben over tuindecoratie? Al een gehoord van zogenaamde tuinschilderijen? Of wat dacht je van sculpturen, muurdecoratie, tuinspiegels en de oude vertrouwde tuinkabouter. Het is jouw paradijsje, dus je kunt het ook naar eigen inzicht versieren.  

Barbecue

Wat is een zomer in je tuin zonder een echt stoere barbecue? Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om met zonnig weer samen te eten met vrienden of familie! Een barbecue in de tuin staat garant voor gezelligheid. Bovendien zijn bbq’s tegenwoordig ook best mooi. Dus zet er maar één neer. Daar zul je jarenlang plezier van hebben.

Tja en ben je zo iemand die alles wat hierboven staat al heeft, dan kunnen we met enige zekerheid vaststellen dat jouw tuin al helemaal zomerklaar is. Zonnebrand op, een lekker koud drankje in de hand en genieten maar! Veel plezier deze zomer.