Groen

Ga de pluktuin in met deze tips!

De zomer is alweer bijna op z’n einde, maar in een pluktuin kun je nog een beetje zomer je huis inhalen. Bij groenexpert Romeo is het elke zaterdag ‘bloemendag’ waarop hij verse bloemen in huis haalt. Dit hoeft niet per se van de bloemist of markt te zijn, een bezoekje aan de pluktuin kan een heel leuk uitstapje zijn voor een prachtig boeket!

Onze groenexpert Romeo Somers, van Green Your Day, weet natuurlijk alles over tuinen, bloemen en nog veel meer. Daarom neemt hij ons deze keer mee zijn tuin in om de prachtigste en leukste bloemen te plukken. Want hoe leuk is dat als je gewoon bloemen uit eigen tuin neer kunt zetten?!

De pluktuin

In een pluktuin worden eenjarige bloemen speciaal gekweekt om als snijbloem geoogst te worden. Het oogsten gebeurt in de zomermaanden, dus is een uitstapje naar de pluktuin een leuke bezigheid voor wat me-time. Het is zonde om dit in je eigen tuin te doen, want daar wil je natuurlijk lekker naar kunnen kijken, maar deze tuinen zijn speciaal bedoelt om leeg geplukt te worden. Daarnaast is het een ideale manier om jouw eigen smaak en stijl kwijt te kunnen in een boeket.

 

LEES OOK
Van deze drie laatbloeiers kun je nog volop genieten in september

 

Pluk jouw ideale boeket

In een pluktuin zijn ontzettend veel verschillende bloemen van alle kleuren en stijlen te vinden. Een ideale manier om jouw eigen favoriete bloemen uit te kiezen voor een mooi boeket. Loop rustig een rondje door de tuin en kijk wat er allemaal is. Wat past er bij jou, bij jouw huis en welke bloemen vindt je echt mooi? Kies vervolgens één bloem die je echt mooi vindt, daar ga je mee beginnen. Kies mooie bloemen die bij deze eyecatcher passen en denk er vooral niet te veel over na! Als je die ene bloem centraal houdt, bouw je vanzelf een mooi boeket op. Mix en match bloemen qua lengtes en groottes, dat geeft het boeket karakter.

De juiste bloemen

Kies in een pluktuin juist voor de bloemen die al wat meer uitgebloeid zijn. Die hebben namelijk weinig energie meer nodig om mooi te worden. Je zou denken dat je langer plezier hebt van bloemen die nog met dichte knoppen in de grond staan, maar niets is minder waar! Het is ook belangrijk om in de ochtend te gaan plukken, in de middag zijn ze al veel energie en vocht kwijt geraakt door de zon.

Pluk in de ochtend, haal thuis de overtollige bladeren eraf en zet ze in water. Zo geniet je langer van je mooie boeket! Sommige bloemen in een pluktuin zijn eetbare bloemen. In een pluktuin zijn de bloemen vaak niet bespoten, waardoor je ze nog in je gerecht kan verwerken. Dat is bij een bloemist vaak wel anders. Dus twee vliegen, in een klap. Een mooi boeket en een lekker gerecht!