Gezondheid

Wat te doen bij hoest?

De afgelopen twee jaar hebben we geen echte griepgolf gezien, maar daar zal door de versoepelingen snel verandering in komen. We geven elkaar weer vaker een griepje door, met een vervelende gehoest en gesnotter als gevolg. En daar hebben we natuurlijk geen zin in. Onze gezondheidsdeskundige Marcel heeft weer fijne tips die ons kunnen helpen.

Nu we niet meer alles op afstand hoeven doen, weer vaker op kantoor werken en niet meer overal een mondkapje op hoeven, komen hoest en verkoudheid terug. Dit is niet gek, maar hoort ook bij de tijd van het jaar. De 'R' zit weer in de maand en dus krijgen we sowieso meer te maken met gehoest en gesnotter. 

 

Verhoog je weerstand

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus je weerstand verhogen is altijd een goed idee! Goed rusten is hierbij heel belangrijk. Als je je niet zo lekker voelt is het verstandig om even een stapje terug te doen en niet door te blijven denderen. Zorg dat je voldoende slaapt, stress vermijdt en je ook goed blijft verzorgen. Dat kan ook door te letten op je voeding; eet voldoende groente en fruit en wat minder suiker. Dat onderdrukt namelijk het immuunsysteem. Toch is het lastig om helemaal te voorkomen dat het griepvirus je treft in deze tijd van het jaar. We worden nu nou eenmaal weer wat eerder verkouden en dat gaat gepaard met keelpijn en verschillende soorten hoest. Ook steek je elkaar thuis natuurlijk snel aan als één gezinslid al iets onder de leden heeft.

 

Wat zijn de drie soorten hoest?

Je hebt droge hoest, kriebelhoest en vastzittende hoest. Zo'n vastzittende hoest wordt na een tijdje weer een droge hoest en tot slot weer een kriebelhoest. Dat maakt het ook extra moeilijk om te onderscheiden met welke soort hoest je te maken hebt. Die afwisseling in hoest komt omdat er verschillende fasen zijn in verkoudheid. Meestal merk je vanaf één tot drie dagen na het infectiemoment dat je niet lekker bent. Vaak begint het met een vervelende keelpijn. Daarna volgen de bekende loopneus, een verstopte neus, zwaar hoofd, koude rillingen en een ziekig gevoel. Daarna volgen de drie soorten hoest.

 

Hoe verlicht je je hoest?

Als je weet met welke soort hoest je te maken hebt, kun je gericht zoeken naar een oplossing. Maar als je het niet weet of je hebt binnen het huishouden te maken met verschillende fasen van griep en dus verschillende soorten hoest, dan is dat wat lastiger. Een hoestsiroop is een snelle, effectieve en voor de meesten ook een aangename oplossing om die hoestspiraal te doorbreken. 'Daro Alle Hoest' is een siroop die je, zoals de naam al aangeeft, bij elke soort hoest kunt innemen. Het behandelt alle symptomen van hoest, vermindert de hevigheid en frequentie ervan en verlicht zowel hoest als keelpijn doordat het een beschermend filmlaagje in de keel creëert. Mocht je dus in het gezin met verschillende soorten hoest te maken hebben, dan ben je met één product al klaar. Het is een medisch hulpmiddel, dus lees voor gebruik wel even de bijsluiter.

 

Wil je meer informatie over dit product? Klik dan hier.