Entertainment

Binge-materiaal voor het weekend

Het is weer vrijdag, dus tijd voor entertainment nieuws! Er komen weer een aantal series aan bod die ervoor zorgen dat je dit weekend weer genoeg binge-materiaal voor de boeg hebt. Daar gaan we!

Sex Education – seizoen 3 vanaf vandaag op Netflix

Seks Education is een serie waar, je raadt het al, jongeren leren omgaan met seks. De jongeren in deze serie zitten samen op een middelbare school in Groot-Brittannië. De 16-jarige Otis speelt een van de hoofdrollen. Zijn moeder is een sekstherapeut, waardoor hij op jonge leeftijd al het nodige over seks te weten is gekomen. Als hij merkt dat zijn leeftijdgenoten op school minder over seks weten, besluit hij samen met zijn vriendin Maeve seksadvies te geven. Het is een razend populaire serie, waarin veel ongemakkelijke situaties voorkomen. Door het grote succes van de serie wordt vandaag alweer het derde seizoen uitgebracht. Het nieuwe seizoen heeft een grote impact, omdat LHBTI-personen uit religieuze gezinnen ook herkenning kunnen vinden in de serie. Tevens biedt de serie ook ruimte voor kinderen om met hun ouders in gesprek te gaan over seks.    

The Morning Show – seizoen 2 vanaf vandaag op AppleTV+

The Morning show is een serie met twee vrouwen in de hoofdrollen die beide aan hetzelfde live programma werken. Alex Levy (Jennifer Aniston) presenteert het programma in eerste instantie met een mannelijke co-presentator, maar hij wordt ontslagen wegens een heftig #MeToo incidnt. Bradley Jackson (Reese Witherspoon) wordt aangenomen als nieuwe co-presentator. Het verhaal gaat over problemen op de werkvloer zoals seksuele intimidatie en vrouwenhaat.   Alex haar baan is onder druk komen te liggen omdat ze geheimen van de omroep naar buiten heeft gebracht. Ze besluit daarom ontslag te nemen, waardoor de kijkcijfers van het programma kelderen. Uiteindelijk besluit Alex terug te keren naar de omroep, maar dit brengt een hoop spanning met zich mee. Het is een serie waarin vrouwen de hoofdrollen bekleden en waarin echte problemen worden besproken. Als je het ons vraagt, een echte aanrader!  

Maud & Babs – elke zondag om 22:20 op NPO1 

Een nieuwe MAX-dramaserie op de Nederlandse televisie! Dementerende Babs wordt verzorgd door haar dochter Maud. Naast de mantelzorg voor haar moeder, heeft ze ook een gezin met twee kinderen waar ze voor moet zorgen. Haar man Koen ziet zijn schoonmoeder liever niet bij hun in huis intrekken, maar Maud kan haar baan en de zorg voor haar moeder niet langer combineren. Op haar zus kan Maud helaas ook niet rekenen, want zij neemt liever de leuke taken op zich in plaats van de rol van de mantelzorger. Het is een herkenbaar verhaal, dat het maatschappelijke vraagstuk over mantelzorg aan het licht brengt.  

Celebrity Matchmakers – te zien op Videoland

De vrijgezelle Larissa wil een man in haar leven. En wie kan haar hier beter aan een man helpen dan Celebrity Matchmakers? Er zijn drie bekende duo’s, bestaande uit: presentator Edson da Garça en rapper Donnie, Soundos El Ahmadi en haar moeder Rhimou en echte Gooische meisjes Pauline Wingelaar en Bo Wilkes. De eerste opdracht van de duo’s is het uitkiezen van twee mannen waar Larissa mee op date gaat. Natuurlijk kijken de duo’s mee naar de eerste dates, want op basis hiervan gaan ze de mannen advies geven. De duo’s willen natuurlijk dat Larissa één van hun gekozen mannen uitkiest en dat is dan ook het doel voor de bekende duo’s. Het is dating show met hilarische momenten, dus perfect voor een feel good sunday!