Artikelen

Week tegen Pesten is begonnen

Dit jaar is het aantal telefoontjes naar De Kindertelefoon over pesten enorm toegenomen. Pesten kan grote negatieve gevolgen hebben op de ontwikkeling van een kind. Om hier extra aandacht voor te vragen start vandaag de Week tegen Pesten.

Week tegen Pesten

Tijdens deze week krijgen basisscholen de mogelijkheid om door extra lesmateriaal pesten bespreekbaar te maken. Door dit te bespreken krijgt de groep de mogelijkheid om afspraken te maken en leren ze hoe ze goed met elkaar om gaan. 

De Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken 700 vrijwilligers die zich allemaal inzetten voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar die gepest worden. Kinderen kunnen hier gratis terecht om te praten over problemen waar ze mee zitten. Door de coronacrisis is het aantal belletjes naar De Kindertelefoon met wel 50% gestegen, dit baart de vrijwilligers grote zorgen. Door gesprekken te voeren met de kinderen hoopt de organisatie onzekerheid en vragen weg te nemen bij kinderen. 

Susanne Verzuu is één van de vele vrijwilligers bij De Kindertelefoon en schuift vandaag aan om te vertellen over haar werk. 

De VriendenLoterij draagt De Kindertelefoon een warm hart toe en heeft in 2020 een grote donatie gedaan.