Artikelen

Dit kun je doen tegen slecht internet

Waarschijnlijk zijn we het hier allemaal over eens: als er ergens een plek is waar je perfect internet wil hebben, dan is het wel thuis. Heerlijk ongestoord op de bank of in bed even lekker over het web surfen. Maar, daar heb je natuurlijk wel een goede internetverbinding voor nodig. Want, hoe vervelend is het als je niet je favoriete website of social mediakanalen niet ongestoord kunt bezoeken door een haperende internetverbinding?

Helaas, alleen een internetabonnement afsluiten en dan ook nog eens een router aansluiten is nog geen garantie dat je overal in huis goed internet hebt. Laat jouw internetverbinding soms te wensen over? Hierbij vijf tips voor beter internet thuis.

Verplaats je router eens

Heb je wel een goede internetverbinding in de huiskamer, maar kun je in de slaapkamer amper filmpjes bekijken? Dan zou je eens kunnen proberen om je router op een andere plek te plaatsen. Mogelijk kan op deze manier het signaal makkelijker alle hoeken van het huis bereiken. Tenminste, als je huis tenminste niet te groot voor is. Het zou kunnen dat je wat kabels door muren en langs plinten trekken om je router te kunnen verplaatsen.

Apparaten direct verbinden met router

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar probeer eens apparaten waar mogelijk direct te verbinden met de router. Dat wil zeggen dat er een kabel loopt van de router naar het apparaat  (bijvoorbeeld je computer) voor om deze te voorzien van een internetsignaal. Een bekabeld internetverbinding is immers altijd stabieler dan een draadloze internetverbinding. Dit kan bijvoorbeeld bij je pc, je laptop en je smart tv.

Tijd om je router te vervangen?

Hoe lang heb jij al dezelfde router van je internetprovider? Deze apparaten blijven niet eindeloos bij de tijd. Op een gegeven raken ze verouderd en zijn ze toch eens aan vervanging toe. Een nieuwe router kan in sommige gevallen een wereld van verschil maken voor zowel de snelheid als de stabiliteit van je internetverbinding. Dat klinkt goed, toch? Vraag je provider of je router vervangen kan worden, of sluit een nieuw abonnement af voor internet en tv waar je een nieuwe router bij krijgt.

Mesh-wifi systeem installeren

Helpt het verplaatsen van je router niet voldoende om je wifi-signaal te verbeteren? Dan zal je je internetsignaal moeten gaan verlengen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een Wifi-repeater. Dit is echter vaak de minst succesvolle optie, dus geven we je graag een beter alternatief, namelijk mesh wifi. Mesh wifi is een netwerk met verschillende zenders die elk een draadloos internetsignaal uitzenden en samenwerken om een goede en stabiele dekking te creëren in je hele huis. Je kunt deze zenders draadloos aansluiten op de gewenste plekken, los van het feit dat ze op een stopcontact aangesloten moeten worden. Zo kun je overal in je huis ongestoord internetten.

Je abonnement aanpassen

Is je internetverbinding zelfs traag op apparaten die met een kabel op de router aangesloten zijn, zoals bijvoorbeeld je pc? En heb je al gecheckt dat het niet aan een verouderde router ligt of aan een langzame computer? Dan moet je waarschijnlijk toch overwegen om een ander internetabonnement af te sluiten. Eentje waarbij je een hogere downloadsnelheid kunt krijgen.

In de meeste gevallen zal dit helaas betekenen dat je meer gaat betalen, maar dat zijn waarschijnlijk de frustraties van je slechte internetverbinding waard. Soms is het de investering waard om gewoon lekker te kunnen internetten. Kom je er echt niet uit, neem dan zeker contact op je internetprovider om te kijken of zij je kunnen helpen je internetsignaal in huis te verbeteren. Je betaalt ze immers ook voor het leveren van service. Succes!