Acties

Opmerkelijke feitjes over de nieuwe James Bond-film

'No Time to Die', de nieuwe film van James Bond is nu te zien in de bioscoop. Een heel speciaal deel, want het is de laatste versie met Daniel Craig in de hoofdrol. Het is alweer de 25ste James Bond film die is uitgebracht en speciaal om deze reden sommen wij wat opmerkelijke feitjes voor je op!

Waarschijnlijk niet geheel onverwachts met zoveel waanzinnige stunts in de film, maar Daniel Craig liep een hoop blessures op tijdens de opnames:  

  • Hij werd in zijn gezicht getrapt en kreeg daarom acht hechtingen.
  • Zijn vingertopje werd per ongeluk afgesneden.
  • Tijdens een vechtscène verloot hij twee tanden.
  • Hij scheurde een spier in zijn schouder, waardoor hij metalen pinnen in zijn schouder moest laten plaatsen.
  • Hij moest een grote knieoperatie ondergaan 
  • Hij liep een enkelblessure op. Niet door een stunt, maar door het uitglijden over een plank... Oei!

Mede door alle blessures die Craig heeft opgelopen tijdens het opnemen van de James Bond films, heeft zijn vrouw en actrice Rachel Weisz bij de makers van de film geëist dat hij niet langer zelf al zijn stunts doet. Gelukkig besefte hij zelf na de film ‘Spectre’ dat het inderdaad beter zou zijn als hij de stunts waarin auto achtervolgingen en vuur in betrokken zij, zou overlaten aan stuntmannen.  

Bondwoman

In No Time to Die spelen er maar liefst twee Bondgirls. Ze worden tijdens deze film de Bondgirls niet alleen neergezet als lustobjecten, maar ook als intelligente, scherpe en stoere vrouwen. Nomi, gespeeld door Lashana Lynch is de eerste vrouwelijke, zwarte vrouw die James Bond vervangt als 007. Overigens spreken de makers van de film niet langer over een Bondgirl, maar worden ze nu Bondwoman genoemd. Daniel Craig is zelfs absoluut geen fan van de term Bondgirl.