Gezondheid

Het is Menopauzedag!

Vandaag is het Wereld Menopauzedag. Een dag die nog hard nodig is om de overgang uit de taboesfeer te halen en vrouwen bewust te maken van de veranderingen die het lichaam doormaakt.

In Koffietijd bespreken we hoe je je lichaam kunt helpen om goed door de overgang heen te komen en om gezond ouder te worden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de veranderende behoeftes van je lichaam en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Mocht je na de uitzending nog wat extra informatie willen, dan verwijzen we je graag door naar de bronnen hieronder.    

Hart en Hormonen - Fit de overgang in 

Lees in het boek Hart & Hormonen – Fit de overgang in alles over wat je vanaf je veertigste al kan doen om zo fit mogelijk deze latere periode in te gaan en zo gezond ouder te worden. drs. Dorenda van Dijken (gynaecoloog) en dr. Janneke Wittekoek (cardioloog):

'Als gynaecoloog en cardioloog is het onze missie om overgangsklachten en gezond ouder worden van vrouwen te zien als een serieus gezondheidsvraagstuk en niet als iets puur lichamelijks ‘wat er nou eenmaal bij hoort’.

Het boek biedt praktische tips en beantwoord een hoop prangende vragen van vrouwen.  

Vrouwen in de overgang 

De website Vrouwen in de overgang is een onafhankelijk platform dat up-to-date informatie geeft over de overgang en de behandelmogelijkheden. Hier vind je betrouwbare informatie over de gehele periode rond de overgang, wat de gevolgen van de overgang kunnen zijn en welke behandelmogelijkheden er zijn.  

Vuurvrouw 

Voor zowel vrouwen als artsen is er de website Vuurvrouw. Vuurvrouw zorgt voor een betere beeldvorming, organiseert lotgenotencontact en streeft naar meer kennis. Voor vrouwen, maar ook voor artsen, zodat ze meer weten en de klachten van vrouwen beter kunnen behandelen.