Groen

Last van slakken? Zo los je het op!

Slakken, het zijn niet de fijnste beestjes voor in de tuin. Helaas eten slakken je plantjes leeg, maar daar zijn een aantal oplossingen voor. Zo houd je je tuin zo mooi mogelijk.

Floor Korte, van Floorsmoestuin.nl, heeft een aantal tips verzamelt tegen slakken. Je wil van de beestjes af, maar dat wil je wel op een gezonde, natuurlijke manier doen. Lees hier haar tips!

Tip 1. Bescherm je plantjes

De plantjes die aangevallen worden door de slakken kun je beschermen door ze in een plastic bloempotje te zetten. Snijd hiervan de bodem eraf. Zo zullen de slakken minder snel de plantjes opeten. 

Tip 2. Laat de natuur zijn gang gaan

De natuur lost vanzelf problemen op en zo ook het slakkenprobleem. Zorg er voor dat je vogels en egels lokt naar je tuin. Zij zullen de balans in de tuin herstellen door de slakken op te eten. Zo laat je de natuur zijn gang gaan en is jouw slakkenprobleem opgelost. 

Extra tip: je kunt bijvoorbeeld een egel- of vogelhuisje in je tuin plaatsen om egels en vogels te lokken. 

Tip 3. Biervallen 

Het is misschien niet de fijnste manier om slakken te verjagen voor de slakken zelf, maar als je echt veel last hebt van slakken kun je rondom de plantjes bakjes met bier zetten. Vul het met een klein laagje water, zo zullen de slakken niet verdrinken, maar verhuizen naar een andere plek. Je hoeft biervallen niet altijd zelf te maken, je kunt ook kant-en-klare kopen. 

Tip 4. Strooien 

Je kunt ook verschillende producten strooien in je tuin om slakken te verjagen. Denk aan biologische korrels, schil van eieren, knoflookteentjes, kalk tegen de eitjes of cacaodoppen. 

Tip 5. Accepteren 

Helaas zul je nooit alle slakken verjagen. En misschien moeten we het ook maar gewoon accepteren en de natuur z'n gang laten gaan. De slakken kunnen er natuurlijk ook niks aan doen dat ze je plantjes zo lekker vinden!

 

Bron: Floor's Moestuin