Vrije tijd

Weekendtip: De wondere wereld van Sabi Suriname

In het Surinamedepot van het Tropenmuseum in Amsterdam is een speciale ontdekking gedaan. Duik in een bijzondere en leerzame wereld en wees vooral nieuwsgierig. Want alleen dan ontdek je alle geheimen van Sabi Suriname.

In de tentoonstelling kom je meer te weten over Suriname, de band met Nederland, hoe Suriname is verbonden met de wereld en onze gedeelde koloniale geschiedenis.

De tentoonstelling

Sabi Suriname gaat over Harvey die stiekem met zijn oom is meegegaan naar het Surinamedepot. Eenmaal beneden ontdekt hij achter een magische wand een onbekende wereld. Een wereld vol prachtige natuur, kleurrijke cultuur en heerlijke gerechten. Bekijk het binnenland van Suriname varend op een boot, doe je boodschappen in de toko of bouw een feestje in de Fesa Strati. Door met een stokje op een voorwerp te tikken, komen ze tot leven en vertellen ze een verhaal. Sabi Suriname draait namelijk om weetjes.

Gedeelde geschiedenis

In Nederland wonen er verschillende bevolkingsgroepen, maar mensen leven vaak langs elkaar heen zonder de geschiedenis van elkaar te weten. Dat er slavernij heeft plaatsgevonden weten we allemaal, maar Sabi Suriname geeft de ruimte aan jong en oud om te leren over die gedeelde geschiedenis.

"Ik vind het belangrijk dat de mensen die misschien geen affiniteit hebben met Suriname, toch een beetje duiken in de wereld achter de dingen" –Jamal Bijnoe, Mati bij het Tropenmuseum.

 

De Vriendenloterij

Ontdek Sabi Suriname gratis met de VriendenLoterij VIP-kaart. Hiermee krijg je niet alleen gratis toegang tot het Tropenmuseum, maar ook bij ruim 125 andere musea in Nederland.

Mede dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij kan het Tropenmuseum exposities als Sabi Suriname verwezelijken. 

 

Fotobron: Het Tropenmuseum