Gezondheid

Energiek opstaan doe je zo

Je herkent het wel: je wordt wakker maar je hebt meteen al geen energie meer of je bent alweer moe tegen de tijd dat je aan de ontbijttafel bent gaan zitten. Het lijkt misschien makkelijk: wie een goede nacht doorslaapt, staat energiek op. Toch is wat je doet ná het wakker worden net zo belangrijk om energiek op te staan.

Onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur heeft 3 slimme tips voor je om de dag lekker energiek te beginnen!

Uitrekken

Heb jij een kat of hond in huis? Je ziet je geliefde pluizebol vast wel eens uitgebreid uitrekken na een lekker dutje. Zelfs kinderen rekken zich uit nadat ze zijn opgestaan en dat is niet voor niks! Je uitrekken is eigenlijk een soort mini yoga sessie.  
Door al je spieren zorgvuldig te rekken en te strekken, breng je het bloed en de lymfestroom op gang. Daardoor worden melkzuur en andere afvalstoffen, die zich tijdens de nacht hebben opgebouwd, beter afgevoerd. Je zal zien dat je er echt wakkerder van wordt!

Slim drinken

Na een hele nacht slapen heeft je lichaam behoefte aan vocht. Je spoelt hierdoor schadelijke stoffen uit je lichaam en drinken het zorgt voor een betere stofwisseling. Zo begin je de dag fris en gezond! Drink een glas lauwwarm water met wat citroensap, het warme water brengt je darmen op gang en het citroensap heeft een reinigende werking.  

Wil je jezelf een beetje uitdagen en ’s ochtends beginnen met een powershot? Voeg dan een snuf cayennepeper en wat honing toe aan je water met citroensap. Gegarandeerd dat je wakker bent! Ontbijt jij het liefst met koffie? Wacht dan even tot je ontbeten hebt, dan brengt de cafeïne je bijnieren niet op hol.

Energiek ontbijten              

Start jij de dag met een wit broodje met chocopasta? Dat kan heel lekker zijn, maar het is niet heel goed voor je lichaam.
Eet bij je ontbijt liever geen snelle koolhydraten, zoals jam of zoete muesli. Kies liever voor vetten en eiwitten of een ontbijtje met veel vezels. Denk aan een kom yoghurt met fruit en noten, een eitje of  wat havermout.

Op deze manier heb jij gegarandeerd een goede start van de dag!