Groen

De Jan Wolkers Prijs 2021

De Jan Wolkers Prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar Hans Mulder met zijn boek: De Ontdekking van de Natuur.

Jan Wolkers Prijs

De Jan Wolkers Prijs wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandse natuurboek. De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, radioprogramma Vroege Vogels (BNNVara) en de Volkskrant. De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Dit jaar werd de prijs vanaf de Hortus Botanicus in Leiden uitgereikt aan Hans Mulder. Er waren nog vijf andere genomineerden en er werden meer dan 130 boeken ingezonden dit jaar. Deze boeken zijn allemaal tussen 1 juni 2020 en 1 juni van dit jaar verschenen.

De ontdekking van de natuur

Afgelopen zondagochtend heeft Hans Mulder de Jan Wolkers Prijs in ontvangst mogen nemen voor zijn boek De Ontdekking van de Natuur. In dit boek vindt u twintig prachtige en rijk geïllustreerde verhalen over vogels, insecten, bacteriën, draken en nog veel meer. Er worden veel natuurlijke ontdekkingen beschreven die al sinds vroege zestiende eeuw in Europa verschenen. Dit in combinatie met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die tussen 1500 en 1900 ervoor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen, en onszelf, beter begrijpen.