Groen

Tover een simpele vaas om tot eyecatcher

Onze groen-expert Romeo Sommers, van Green Your Day, beantwoordt vandaag weer eens kijkersvraag! Sandra wil namelijk graag weten hoe ze een simpele cilindervaas kan opleuken. Hier weet Romeo natuurlijk wel antwoord op! Speciaal voor Koffietijd laat hij zien hoe hij een cilindervaas bekleed, zodat jij een echt eyecatcher in je woonkamer kan plaatsen!

Wat heb je nodig om een mooi boeket in een bijzondere vaas te zetten?

- Verschillende soorten bloemen/droogbloemen
- Cilindervormige vaas
- Mesje
- Draadschaar
- Bloemengieter
- Bloemenvoeding
- Rietenmat
- Wikkeldraad
- Twijg met ijzerdraad  

Leg de vaas op de rietenmat en rol deze in tot dat de hele vaas bekleed is. Pak een klein stukje wikkeldraad en maak daar een winkelhaak in. Haal het draad door het riet en draai een paar keer vast. Knip het overtollige vast en zorg dat je het uitstekende stukje draad naar beneden drukt. De bovenkant kun je vastbinden met een beetje draad, zodat het riet mooi in een punt loopt.  

LEES OOK
Ga de pluktuin in met deze tips! 

Let the fun begin

Voeg nu met je bloemengieter en bloemenvoeding met water toe aan de vaas. Nu kan het leukste gedeelte beginnen: de vaas vullen met bloemen! Als je extra lang plezier wilt hebben van je mooie creatie, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld wilde peen tussen het riet te steken. Deze kun je laten indrogen. Een goede tip van Romeo is om soort per soort aan het werk te gaan. Bij de verse bloemen is het belangrijk dat je deze goed schuin aansnijdt en vervolgens recht naar beneden in de vaas steekt. Ten slotte kun je een klimeffect creëren met twijg. Kies voor twijg waar al ijzerdraad in verwerkt is, zodat je deze om de vaas heen kan draaien. Je kunt de twijg bovenin het riet klemsteken. Let op dat je deze stap als laatste uitvoert.

Ben jij benieuwd naar het eindresultaat van Romeo? Bekijk dan snel de video hieronder!