Cultuur

De aarde zien door de ogen van een astronaut

Onze aarde is prachtig, maar ook erg kwetsbaar. Kinderen uit groep 7 van de basisschool krijgen nu de kans om een kijkje in het werk van een astronaut te krijgen. Om een beeld te scheppen van hetgeen wat astronauten zien in de ruimte is de SpaceBuzz geïntroduceerd. Een 15 meter lange raket waar een educatieprogramma omheen is gebouwd. Matthijs, hoofd educatie van de SpaceBuzz, vertelt hier graag over!

De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. Aan boord reizen kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. Onze planeet is indrukwekkend, bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing – een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht.

De SpaceBuzz op school

Het is dus een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit echt een feestje is voor de scholieren!  

Met partners, waaronder de Nationale Postcode Loterij, is Spacebuzz in staat geweest om het educatieprogramma te ontwikkelen en te introduceren bij scholen in Nederland en inmiddels ook daarbuiten.