Cultuur

Amsterdam Museum genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2021

Het Amsterdam Museum is dit jaar genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2021. Maar worden ze Museum van het Jaar? Breng je stem uit en help het museum!

Het juryrapport

"Het is geweldig hoe het Amsterdam Museum alles wil proberen zonder ergens bang voor te zijn. De veelheid van de initiatieven die het museum ontplooit en de bereidheid deze met collega-musea te delen, maakt de inspanningen uitermate interessant voor andere instellingen in het museale veld."

 

BRENG JE STEM UIT!
Klik hier en bepaal de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021

 

Tentoonstellingen

Het museum heeft een vaste tentoonstelling, genaamd DNA Amsterdam. Hier leren bezoekers over de geschiedenis van de stad. In het museum zijn tevens jaarlijks meerdere wisselende tentoonstillingen te zien. Op dit moment is De Gouden koets te bezoeken. Het Amsterdam Museum vertelt met zijn tentoonstellingen altijd meerdere verhalen en perspectieven, waarbij de geschiedenis wordt gekoppeld aan het heden. Er is ruimte voor een gesprek en hedendaagse reflecties tijdens elke tentoonstelling. 

Digitaal verhaal 

In het Amsterdam Museum is het op dit moment mogelijk om via Augmented Reality je eigen alternatief voor de Gouden Koets te ontwerpen. Het Amsterdam Museum is een van de eerste die op een hoop manieren techniek toepast bij iedere tentoonstellig. Toen het museum vorig jaar zijn deuren moest sluiten door Corona, lanceerde zij het digitale platform Corona in de Stad. Met dit unieke platform heeft het museum onder andere als doel om mensen te verbinden tijdens een periode van isolatie tijdens een crististijd.