Artikelen

Kerstpakketten kom er weer aan, dit is de nieuwe rage!

Het is bijna zo ver: de kerstdagen komen steeds dichtbij. Voor je het weet is het alweer zo ver, dus het is belangrijk om alvast na te gaan denken over cadeautjes. We geven met kerst niet alleen cadeaus aan onze geliefden en familie, maar ook bedrijven kopen natuurlijk cadeaus in de vorm van een kerstpakket voor hun werknemers en zakenrelaties. Maar, wat is nou echt leuk om te geven?

De kans bestaat dat het uitdelen van de kerstpakketten en de kerstborrel er anders uit gaat zien door eventuele coronabeperkingen. Wij van Koffietijd nemen graag het zekere voor het onzekere en daarom hebben wij al bedacht hoe we het dit jaar gaan aanpakken. We hebben bijvoorbeeld al contact gehad met Kerstpakkettenidee, om te praten over de mogelijkheden om er ook dit jaar weer een geweldige kerst van te maken. Tijdens deze moeilijke tijd voor iedereen, verdienen de mensen juist een extra steuntje in de rug. En niet te vergeten: het enorm belangrijk om je medewerkers juist nu te bedenken voor al hun harde werk.

Kerst in de coronaperiode

Ondanks de beperkingen is het belangrijk om de kersttraditie van je bedrijf in stand te houden. Je wil natuurlijk als bedrijf zijnde graag je werknemers bedanken en je personeel wordt graag bedankt.   Hoe je kerst dan ook besluit te vieren dit jaar, gebruik deze periode nuttig om je onmisbare werknemers een schouderklopje te geven. Zeker in deze periode zitten zij extra te wachten op een blijk van waardering. Je medewerkers hebben hoogstwaarschijnlijk een gebrek aan persoonlijk contact door het vele thuiswerken.

Ook voelen sommige zich minder verbonden met het bedrijf als ze bijna niet meer op kantoor zijn. Een baas die ze nu verteld hoe goed ze hebben gewerkt en ze daarvoor een presentje geeft, is precies wat veel mensen nu juist nodig hebben. Je personeel bedanken werkt ook nog eens in je eigen voordeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer personeel zich gewaardeerd voelt, de productiviteit aanzienlijk toeneemt. Steek er daarom dit jaar dat beetje extra moeite in, zodat het personeel merkt dat je er je best voor hebt gedaan!

Een eigen kerstpakket kiezen

Wij hebben Kerstpakkettenidee én KerstpakketOnline.nl gevraagd wat nou het ideale kerstpakket is. “Wij bieden dit jaar een nieuw concept aan voor het uitdelen van kerstpakketten. Op deze manier krijgt elke medewerker het perfecte kerstcadeau wat bij hen past”. Hoe dan? Simpel: werknemers kunnen met dit concept hun eigen kerstcadeautjes uitzoeken, waardoor ze deze kerst een cadeau krijgen waar ze echt behoefte aan hebben en goed kunnen gebruiken. Sommige zullen misschien meer hebben aan een aantal food artikelen, terwijl andere juist misschien meer hebben aan een non-food artikel. De één wil misschien iets om zichzelf op te vrolijken terwijl de andere misschien juist een familielid wilt opfleuren.

Met het keuze concept krijgt elke werknemer een unieke code om in te loggen op een speciaal opgezette keuze webshop. Op deze website kunnen zij binnen het budget zelf cadeautjes uitzoeken, het kan 1 cadeau zijn of meerdere. Het budget wordt weergegeven via een puntensysteem, hierdoor kunnen je werknemers niet zien hoeveel zij mogen spenderen. Ons assortiment is enorm en bestaat uit: voedsel, alcohol, dagjes weg, donaties aan goede doelen en nog veel meer.

Ervaringen met het keuzeconcept

Een werknemer van Kerstpakkettenidee.nl zegt het volgende over het keuzeconcept: “Wij zetten voor jouw bedrijf speciaal een webshop in elkaar. Deze webshop is een standaard template maar aangepast met je bedrijfslogo en bedrijfskleuren, ook kan er een speciale welkomsttekst toegevoegd worden aan de site. Hierdoor zien je werknemers dat het speciaal voor hen is opgezet.”

Volgens de medewerkers van Kerstpakket Online wordt deze manier van kerstpakketten uitdelen steeds populairder. “Met het keuzeconcept zorg je ervoor dat elke werknemer uitermate tevreden is over zijn ontvangen cadeau. Vandaar dat de reacties op ons concept zo goed als alleen maar positief zijn. Werkgevers weten dat ze hun personeel zeker weten op de juiste manier belonen.  

De kersttraditie is onmisbaar  

Hoe je ook besluit om kerst te vieren binnen je bedrijf, deze viering is onmisbaar voor het uiten van dank aan je personeel. Ook al maakt de corona periode het kerstfeest een stuk lastiger, zorg dat je de kerstviering niet aan je voorbij laat gaan. De werknemers hebben het nu juist harder nodig. Met een beetje creativiteit organiseer je ondanks de beperkingen nog steeds een zeer leuke kerstviering en voelen je werknemers zich gewaardeerd voor hun harde werk!

Wist je al dat je kerstpakketten aan je zakelijke relaties én personeel kunt verstrekken met gunstige fiscale voordelen? Klik hier om er meer over te lezen