Entertainment

Home Alone remake: geslaagd of niet?

Iedere kerst is het vast ritueel voor veel families: Home Alone kijken. Na de eerste film zijn er nog een aantal vervolgen op de film gemaakt, maar nu naar 31 jaar is van de originele film een remake gemaakt. Gaat deze film de Home Alone tijdens kerst vervangen? Of blijven we toch liever het origineel kijken? En moeten we nou wel remakes maken van goede films?

Home Sweet Home Alone

Na 31 jaar is er nu een remake gemaakt van de Home Alone film: Home Sweet Home Alone. De remake is gebaseerd op het oude en orignele verhaal: een jongetje wordt per ongeluk thuis achtergelaten. In deze film gaat het om het jongetje Max. In het origineel gaat het om Kevin.

Ondanks dezelfde basis in de twee films, zijn er toch ook wel een aantal verschillen. In de originele Home Alone wordt het huis van Kevin beroofd door echte boeven, in de remake is dit niet zo. In het huis van Max ligt namelijk iets van een getrouwd stel dat zij terug willen hebben. 

Critici zijn skeptisch

Wat zo leuk is aan de remake is dat er verwijzingen in de film zitten naar het origineel. Zo zien we de oudere broer van Kevin terug: Buzz. Hij is politieagent in de remake en vertelt zo ook over zijn jongere broertje Kevin. Ook de beroemde 'filthy animal' scene zit in de film, alleen wel in een nieuw jasje. 

Veel critici zijn heel sceptisch over de remake, want in hun ogen is de originele film perfect en niet te evenaren. En dat is ook zeker zo, de originele film blijft de nummer 1 in de Home Alone-reeks, maar de remake is zeker een geslaagde nummer 2.

Remake of klassieker? 

Maar moet je van zulke klassiekers, zoals Home Alone, wel een remake willen maken? Blijft het origneel toch niet altijd de beste? Ondanks veel niet zo geslaagde remakes van onder andere Grease of de andere Home Alone films, loont het toch vaak om wel een remake te maken. Zo heeft Disney veel succes behaald met de live action remakes.

De remake van Beauty and the Beast staat bijvoorbeeld in de top 20 van films die wereldwijd het meest hebben opgeleverd. Ook was de remake van A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper een enorm succes. Het leverde financieel veel op, maar ook kwalitatief. De film heeft namelijk meerder Oscars mogen ontvangen. En dit was maar liefst de 4e remake van het origineel. 

Nieuwe generatie

Ondanks dat veel mensen vaak niet willen toegeven aan een nieuwe versie van klassieke films, is het misschien voor de jongere generatie wel een leuke toevoeging. De originele Home Alone film is namelijk al 31 jaar oud en dat is ook te zien in de kwaliteit van de film. Door een remake te maken, voelt de film voor jongere kinderen minder oud en kunnen ze toch het plezier bleven dat wij hebben gehad met de Home Alone films. 

De film Home Sweet Home Alone is vanaf nu te zien op Disney+. 

Meer weten? 

Laat ons vooral op Instagram en Facebook weten wat jullie van de remake vinden. En of jullie liever een klassieker kijken of toch voor een remake gaan. Wil je meer entertainmenttips? Dat kan hieronder!