Eten & Drinken

Het verhaal achter Nora's familierecept

In samenwerking met MAGGI vroegen wij naar jullie favoriete familierecepten. Daardoor krijgen we iedere week een kijkje bij iemand in de keuken. En daarom is Nora vandaag bij ons te gast om haar overheerlijke familierecept met ons te delen. Maar welk verhaal schuilt daarachter?

Familierecept van Nora: Berkoukesh

Vandaag is de 27-jarige Nora uit Rotterdam bij ons te gast. Zij zal vandaag met London 'Berkoukesh' maken, wat ze van haar oma heeft geleerd. Berkoukesh is kruidig soepje gemaakt van parelcouscous en komt oorspronkelijk uit Algerije. Velen van ons zullen vandaag weer wat nieuws leren omdat het vooral een regionaal recept is. Volgens Nora is het daarom niet bij iedereen bekend. 

Krachtig soepje

Deze soep heeft een belangrijke betekenis, je maakt 'm namelijk ter ere van de geboorte van een baby. Berkoukesh is speciaal gemaakt voor de kraamperiode om de kersverse moeder kracht te geven. In het recept zitten dan ook powerfoods die het lichaam aansterken. Het is een traditie om deze soep dus te maken op een kraamfeest binnen twee weken van de geboorte.

Nora heeft deze soep al meermaals voor haar familieleden gemaakt en ook voor haar vriendinnen. De laatste keer was voor corona voor een vriendin in 2019. Maar na deze dag bij London in de keuken, zal het soepje al snel weer klaargemaakt worden. Nora's schoonzus is namelijk momenteel in verwachting. Als Nora deze soep maakt, dan brengt het haar ook warme herinneringen. "Ik weet dat ik deze soep goed heb gemaakt als het huis ruikt naar mijn oma", aldus Nora.

 

Benieuwd hoe je deze soep klaarmaakt? Hier lees je het volledige recept. Eetsmakelijk!