Entertainment

Hadewych is gestopt met social media: 'Veel meer rust'

Vandaag is Hadewych Minis bij ons te gast. Van een verhuizing tot nieuwe voorstellingen: we hebben veel met haar te bespreken! Daarnaast is de actrice ook gestopt met social media. Hoe bevalt dat haar?

Sugarrush van social media

Volgens Hadewych voelde het gebruik van social media ineens heel onnodig. De eerste lockdown in maart 2020 was een trigger. "Op dat moment was er zoveel aan de hand en op alle platforms (Facebook, Instagram, Twitter) kwam zoveel informatie binnen. Ik kreeg er een heel onrustig gevoel van." 

De Nederlandse actrice vergelijkt dat gevoel met het eten van snoep. "Ken je dat? Als je te veel snoep eet, dat je een onrustig gevoel krijgt: de sugarrush? Dat had ik ook van social media. En als dat mij alleen maar opleverde, kan ik er dan niet beter mee stoppen?" En dat stoppen pakte goed uit. 

Makkelijk afkicken

"Ik had in eerste instantie gedacht dat ik het lastig zou vinden, want ik keek best vaak op mijn telefoon. Maar ik had gelukkig totaal geen afkickverschijnselen. Ik gebruik mijn telefoon alleen om te bellen, foto's te maken of voor routebeschrijvingen. Verder kijk ik er niet op en dat bevalt mij prima! Het heeft mij een stuk rustiger gemaakt." 

Druk leven

Naast rust krijg je ineen ook veel meer tijd voor andere dingen. Deze tijd kan Hadewych dan ook goed gebruiken in haar drukke leventje. Zo speelt ze in de solovoorstelling Girls&Boys die op 20 november in première gaat. Speelt ook de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular die nu te zien is op NPO 3. En is ze te zien in de nieuwe Nederlandse speelfilm Crossing.