Artikelen

Digitips van Pernille: De 3 favoriete apps van Pernille

Je smartphone stikt waarschijnlijk van de apps. Sociale media apps, fotografie-apps, nieuws-apps… De ene gebruik je vaker dan de andere. De kijkersvraag van vandaag ging over apps en luidt als volgt: “Wat zijn Pernille’s favoriete apps?”

Ze heeft er drie op een rijtje gezet! 

Tip 1: Zonne-energie app 

Pernille is stiekem zelfs een beetje verslaafd aan haar zonne-energie app. Ze heeft thuis zowel zonnepanelen op het dak als energie van een energieleverancier. In veel gevallen wordt er ook een bijbehorende app aangeboden in de app-store.

Hiermee krijg je inzicht in hoeveel je energie je verbruikt wanneer je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, de oven gebruikt of je lampen aan en uit doet. Je wordt je veel bewuster van hoeveel je verbruikt en gaat dan sneller bij jezelf na wat eventueel wel wat minder kan. En dat is natuurlijk veel beter voor het milieu! 

Tip 2: Calm 

Veel apps, denk aan sociale media, zorgen misschien voor drukte en chaos in je hoofd. ‘Calm’ is een app die juist de rust terugbrengt. Hij biedt meditaties aan, je kunt verhalen luisteren, je kunt oefeningen in bepaalde thema’s doen. Pernille komt met deze app helemaal in de relax-modus en vindt het kleine bedrag wat je voor ‘Calm’ moet betalen het helemaal waard.  

Tip 3: Stocard 

Pernille werd gek van haar uitgepuilde portemonnee, bomvol met voordeelkaarten, cadeaubonnen en andere pasjes. Toen ontdekte ze ‘Stocard’. Dit is een app waarbij je een foto van de barcode op je kaart maakt. Vervolgens staan ze allemaal heel overzichtelijk bij elkaar op je telefoon! Vanaf nu heb je al je kaarten altijd bij de hand.

Wil je de favoriete apps van Pernille nog even rustig in een video bekijken? Dat kan hieronder. Heb jij een brandende digi-vraag? Stel hem dan op onze Facebook-pagina. Wij gaan ermee aan de slag!