Entertainment

Wie is de echte Dries Roelvink?

Hij was in een ver verleden voetballer, maar stopte daarmee om aan zijn zangcarrière te werken. Dries had namelijk nog een andere droom: Zanger worden, en dan vooral een hele bekende zanger. Hoe het allemaal zover gekomen is lezen we in zijn autobiografie 'Dries' die sinds een paar dagen uit is!

'Dries'

Iedereen kent Dries Roelvink: de Amsterdamse volkszanger die bekend werd met zijn realitysoaps en gele zwembroek. Dries heeft ook een andere kant, die veel minder mensen van hem kennen. Op humoristische en nuchtere wijze vertelt hij helemaal in zijn eigen woorden over bepalende momenten in zijn leven: zijn jeugd in het bruisende Amsterdam van de jaren zeventig, zijn kortstondige profvoetbalcarrière en de kleurrijke figuren met wie hij de afgelopen jaren te maken had. Net als bij iedereen is het niet alleen maar zonneschijn in huize Roelvink. Ook zijn depressie, commotie rondom zijn zoons, financiële tegenslagen en de zoektocht naar zichzelf komen aan bod.

Zichzelf kwijt

'Als ik in de spiegel kijk, is het vaak net alsof ik iemand anders zie. Ik ben Dries Roelvink geworden, een bekende zanger en een soort mediapersoonlijkheid. Maar ooit was het de bedoeling dat ik voetballer zou worden, toch? Ik doe wel eens mee aan een partijtje voetballen met de plaatselijke jeugd op het strand van Bergen aan Zee en pas dan voel ik me opeens weer helemaal mezelf. Even niet Dries Roelvink.'

In zijn boek legt hij uit dat hij niet meer goed weet wie hij zelf is. Bij alles wat de afgelopen jaren op zijn pad kwam vraagt hij zichzelf af: Hoe zou Dries Roelvink dit aanpakken? En wat zou hij hier op antwoorden? 

Wat hij wel weet is dat hij alles in dit boek heeft meegemaakt, en dat elke gebeurtenis en elke persoon in dit boek hem heeft gemaakt tot de persoon die hij is geworden. Het zijn belangrijke, grappige, verdrietige en mooie verhalen opgeschreven zoals hij zich kan herinneren.

Blijven dromen

In zijn boek is te lezen dat Dries al veel heeft mogen meemaken. Toch staan er nog wel wat dingen op zijn bucketlist. Zo droomt hij over een vol Ahoy en een eigen kookprogramma. Éen ding is zeker: we  gunnen het hem van harte!