Entertainment

André Rieu is blij om weer samen te zijn

Vandaag, 19 november, brengt wereldster André Rieu zijn nieuwste album Happy Together uit! Hoe het met hem gaat, hoe het voelt om weer te mogen knallen en wat de boodschap achter zijn album is kwam hij bij ons vertellen.

Carrière

André Rieu wordt ook wel Koning van de Wals maar ook Koning van de Romantiek genoemd. Wereldwijd verkocht hij 40 miljoen cd’s en dvd’s en stond 30 keer bovenaan de hitlijsten. Samen met het grootste privéorkest ter wereld, zijn zestigkoppige Johann Strauss Orkest, zorgt André voor een opleving van de walsmuziek met spectaculaire liveshows. Zijn concerten draaien om plezier en liefde, waar wereldwijd veel fans op afkomen. Hij is al 71 jaar, maar het einde is zeker nog niet in zicht; “Ik wil nog 69 jaar door.” Waarom hij koning van de Romantiek wordt genoemd? Hij is al meer dan 40 jaar getrouwd met zijn vrouw Marjorie, met wie hij in een romantisch kasteel in Maastricht woont.

Aanpassen aan omstandigheden

Al jaren vliegt hij met zijn orkest de wereld rond, maar ook voor hen stortte dit in door de pandemie. Vandaag had hij eigenlijk in Wenen moeten staan, maar door geluk bij een ongeluk is hij in plaats daarvan bij ons te gast. Net nu hij weer stond te popelen om te mogen knallen, werd weer op de rem gedrukt. Door de populaire kerstshows van Rieu wordt dit jaar ook weer een streep gezet. “Het is verschrikkelijk, het zag er zolang naar uit dat het door kon gaan. Tegelijkertijd vind ik het totaal onverstandig om nu concerten te gaan geven voor 12.000 man, terwijl er om de hoek een ziekenhuis stampvol ligt.” Denk je dat het nu erg donker blijft met kerst? Niet getreurd! De concerten zijn wel te zien in de bioscoop.

Happy Together

André’s nieuwste album, Happy Together, is vanaf vandaag uit! “Dit album is een emotionele ‘ode aan de vreugde’, waarin de terugkeer naar het normale leven, geluk en liefde worden gevierd.” Ruim een jaar konden Rieu en zijn orkest samen niks beginnen, maar toen het eindelijk weer mocht zijn ze direct de studio in gedoken. “We konden niet wachten. We hebben elkaar in coronatijd weinig gesproken, dus toen het weer mocht was het ontzettend fijn. We hadden allemaal zin om te knallen!” Knallen doen ze zeker, met vreugdevolle nummers waar het plezier vanaf spat.