Artikelen

Green Light Wandeling

In de binnenstad van Amsterdam is iets groots gaande. Het oudste gedeelte van de stad, inclusief het ‘Red Light District’, wordt omgedoopt tot het ‘Green Light District’. Met deze wandeling ga je op ontdekkingstocht naar de groene kant van de wereldberoemde Amsterdamse Wallen. Ieder stukje van de route ademt historie én verduurzaming.

Het startpunt van de route is de Nieuwe Hoogstraat. Hier bevindt zich de 'Green Light District Hub'. Op deze locatie worden regelmatig spreekuren, meetings en evenementen georganiseerd. Leuk om dus even een kijkje te nemen! 

Vanuit hier zul je nog veel andere mooie locaties bezoeken. Je bezoekt bijvoorbeeld een winkel die zich focust op het welzijn van dieren en vanuit hier loop je naar De Waag. Deze bevindt zich midden op de Nieuwmarkt en diende vroeger als stadspoort. Verder zul je indrukwekkende appartementen bezoeken, een woonboot en nog meer moois. Wij kunnen je in ieder geval vast vertellen dat het een hele leuke én duurzame trip belooft te worden! Dat maakt het extra leuk om meee te doen aan deze route.

Benieuwd? Meer informatie over de wandeling vind je hier!

Meteen door naar de route? Klik dan hier!

Veel plezier!